8 bjergtagende udsigter

Foto: Sarah Green

I Kystlandet har vi mange flotte ting at kigge på. Men disse udsigter er altså nogle af de fineste. Kom og kig med!

Kom og se med!

Liste
Kort
01

Et suk værdigt på Sukkertoppen

Glem alt om, at Danmark er flad som en pandekage. I Kystlandet ligger et af Danmarks bjerge, hvor lyngen vokser op ad de stejle sider, og turen til toppen er en af landets mest udfordrende stigninger.

Læs mere
02

På toppen af Træskohage Fyr

Et fyr så smukt, at det burde have sin egen Instagram-konto! Træskohage Fyr fra 1904 er et ikonisk vartegn for området omkring Stouby og Vejlefjord. Det 13 meter høje tårn er for nyligt blevet restaureret og fungerer i dag fortrinligt som udsigtstårn med sit fantastiske vue over fjorden.

Læs mere
Udsigten fra toppen af Campus Horsens i 63 meters højde
Foto: Insero Horsens
03

På toppen af Horsens

Tag turen op ad de knap 400 trappetrin og nyd udsigten fra toppen af Horsens' og Kystlandets højeste bygning. Udsigten over byen, fjorden og naturen fra 63 meters højde er mageløs. Du har mulighed for at nyde udsigten på rundvisninger, der afholdes fredag, lørdag og søndag. 

Læs mere
04

Uldum Kær: Unikt kulturlandskab ved Gudenåen

Uldum Kær er et beskyttet naturområde med et sjældent dyre- og planteliv. Et velfungerende net af stier giver dig mulighed for at opleve det store mose- og kærområde på helt tæt hold. Start ved Fugletårnet og sug udsigten til dig. 

Landskab ved Trustrup Højene i Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
05

Den bedste udsigt over Horsens Fjord

De dybe skove i Sondrup Plantage ligger i et bakket landskab i et smukt og afvekslende område lige nord for Alrø. Både Sondrup Bakker og Uldrup Bakker hører til favoritudflugtsmålene blandt de lokale. Med sine 74 meter over fjorden er Blakshøj det højeste punkt – men den bedste udsigt finder du ved udsigtshøjene i Trustrup. 

Læs mere
Kystlinjen ved Stenhøj Strand og Staksrode Skov på nordsiden af Vejle Fjord i Destination Kystlandet
Foto: Morten Kristiansen
06

Staksrode Skov ved Vejle Fjord

I den kuperede Staksrode Skov finder du Danmarks mest dramatiske kyststrækning med høje skrænter, væltede træer, urørt og sjælden natur. Der er fire skiltede ruter med hver sin farve. Vi anbefaler den smukke gule rute med et smut forbi en ægte borgruin og en havudsigt, der tager pusten fra dig.

Læs mere
Klostermølle set ovenfra
Foto: Destination Kystlandet
07

900 års kulturhistorie ved Klostermølle

Klostermølle ligger ved Gudenåens udløb til Mossø, Jyllands største sø, og er dermed perfekt at kombinere med en tur til Sukkertoppen. Møllen blev bygget af benediktinermunke i 1100-tallet, og har senere været benyttet til blandt andet papirfabrik. Find den fantastiske udsigt fra fugletårnet i tørreladens nordlige ende. 

Læs mere
08

Yding Skovhøj: Vind i håret på Danmarks højeste punkt

Vil du prale med, at du har besteget Danmarks højeste bjerg? Så skal du sætte flueben ved Yding Skovhøj, fordi det med sine 172,54 højdemeter slår alle andre danske tinder. Vel at mærke hvis du tæller den lille bronzealderhøj på toppen med. Øverst oppe er der den fineste udsigt til Gudenådalen i vest, og vinden rusker i håret som på et rigtigt bjerg. 

Læs mere