Kano tur på Gudenåen

Tørring - På eventyr ved Gudenåens fordør

Foto: Gert Skærlund

Omringet af Danmarks største kærområde ligger Tørring, som nok er mest kendt for at være det naturlige udgangspunkt for sejlturen i kano på Gudenåen. Men byen og egnen rummer en spændende og enestående natur, der egner sig til meget mere end bare kanosejlads. 

Her starter kanoturen

I Tinnet Krat har Gudenåen sit udspring. 10 kilometer derfra i østlig retning, bliver Gudenåen så tilpas bred og vandholdig, at det kan lade sig gøre at sejle i kano. Midt i Tørring finder du stedet, hvor kanosejladsen starter. Her ligger byens store kanoudlejning - og lige overfor finder du Tørring Camping, som har Gudenåen til at løbe ind gennem pladsen. Tilsammen udgør de et centrum for turisme omkring Gudenåen - og lige i nærheden er der rig mulighed for at proviantere til turen i byens butikker og få et godt måltid hos et af de lokale spisesteder. Vælger du at starte sejlturen i Tørring, kan du gratis tage Modstrømsbussen tilbage til Tørring i sommerperioden. 

Den tørre plet i vådområdet

Ordet Tørring betyder "Det tørre område". Byens navn refererer til det store sammenhængende vådområde mod øst, Uldum Kær, der gennemstrømmes af Gudenåen. Vådområdet gjorde det i gamle dage besværligt at komme omkring i området og begrænsede mulighederne for at høste afgrøder for de lokale bønder. I dag er området anderledes tilgængeligt og gæster har glimrende muligheder for at udforske den unikke natur i Danmarks største kærområde. Den smukke vandresti Gudenåstien fører hele vejen fra udspringet til Uldum Kær, og du kan følge skiltene fra byen i retning af kærområdet. 

Luftfoto af Uldum Kær fugletårn

Uldum Kær

Foto: Hedensted Kommune

I Uldum Kær er der shelters, fugletårne, et rigt og anderledes dyreliv og mange stier, der gør det let at komme omkring i området.

Lær mere om Uldum Kær

I nabobyen Uldum, lige på den anden side af kærområdet, ligger den flotte gamle Uldum Mølle. Møllen er i dag indrettet som museum, og der er såmænd stadig produktion af mel og andre produkter af høj kvalitet, som kan købes i møllebutikken. I museet kan du blive klogere på kærområdets historie, se velholdte arkæologiske fund fra mosen - og så kan du følge med i produktionen, når møllen maler som i gamle dage. 

Udforsk det store vandskel

Følg Gudenåstien mod vest gennem fredet natur til Tinnet Krat (10 km), hvor både Gudenåen og Skjernåen har sine kilder. 

Overnatningssteder ved Tørring

Liste
Kort
Tørring Camping
Foto: Tørring Camping

Tørring Camping

Tørring Camping ligger i hjertet af Jylland, midt i byen, men samtidig også midt i skøn natur med Gudenåen løbende langs pladsen. I de idylliske omgiv...

Læs mere
Karensdal B&B
Foto: Karensdal

Karensdal B&B

Hvis du leder efter et godt, hyggeligt og veludstyret overnatningssted i Uldum, så er Karensdal stedet for dig. Her kan du sove i egen lejlighed på privat grund, ganske tæt på natur og byens indkøbsmu...

Læs mere
Shelterplads i Uldum Kær
Foto: Destination Kystlandet

Shelterplads i Uldum Kær

Kunne du tænke dig at overnatte i det fri ved Gudenåen, midt i Danmarks største vådområde? Oplev den ganske særlige natur i Uldum Kær med en overnatning på denne naturlejrplads med to shelters.

Læs mere
Koutrupgård Shelterplads
Foto: @Norbachc

Koutrupgård Shelterplads

I smuk natur, nær populære naturattraktioner som Gudenåens udspring og Rørbæk Sø, ligger denne skønne shelterplads med tre shelters. Det er gratis at overnatte på pladsen.

Læs mere