©  Foto:

Møllebutikken hos Uldum Mølle Museum

I Uldum Mølles butik kan du købe den økologiske kvalitetsmel, som bliver produceret i den gamle mølle. Du finder desuden et spændende udvalg af lokalproducerede produkter og fødevarer.

Gammeldags melproduktion

I den gamle smukke mølle i Uldum finder du denne lille butik, der sælger møllens egen produktion af mel og havregryn. Her har der været produceret mel siden 1894, hvor møllen blev bygget.

I det gamle maskinrum kører møllens tre kværne dagligt og producerer mange tons mel hvert år. Produktionen er 100 % økologiske og tæller et bredt udvalg af meltyper. Du kan således få almindeligt hvedemel, ølandshvede, durum, rug, graham og spelt. Produkterne sælges som hele kærner, valsede flager, fuldkorn og det fineste mel.

Desuden sælges det populære møllevalsede havregryn fra butikken.

 

Lokalproducerede lækkerier

Foruden Uldum Mølles egen produktion, kan du købe en række forskellige produkter fra lokale fødevareproducenter. Køb eksempelvis honning fra den lokale biavler eller produkter fra den lokale bolsjekoger. Andre specialiteter på hylderne inkluderer honning, mjød og insektsnacks.

 

Se hvordan melet bliver til

Butikken ligger i forbindelse med Uldum Mølle Museum, og du kan som besøgende få adgang til produktionsapparatet og se, hvordan melet produceres fra korn til det færdige produkt. Gå en tur rundt i den historiske mølle og lær lidt om dens historie og om møllerfaget.

Læs mere om museet her.

 

Åbningstider

Butikken er åben inden for museets åbningstider. De aktuelle åbningstider kan ses på Uldum Mølles hjemmeside.

 

Interesseret i flere lokale fødevarer?

I området er der mange butikker, der sælger deres egen produktion af fødevarer. På denne side kan du få inspiration en autentisk, lokalproduceret souvenir eller gave.