©  Foto:

Shelterplads i Uldum Kær

Kunne du tænke dig at overnatte i det fri ved Gudenåen, midt i Danmarks største vådområde? Oplev den ganske særlige natur i Uldum Kær med en overnatning på denne naturlejrplads med to shelters.

Fredelig shelterplads i smuk natur

I den sydligste del af Gudenåen ligger et ganske særligt naturområde. Uldum Kær er Danmarks største vådområde på 1200 ha med et unikt og bevaringsværdigt dyre- og planteliv. I kæret ligger denne lejrplads, der fungerer fint som base, hvis du ønsker at udforske kærområdet eller som rast på en vandring på GudenåStien.

Det er muligt at køre helt til shelterpladsen, da der ligger en parkeringsplads ved siden af pladsen ved Kærvejen. Pladsen ligger ud til Kærvejen, men der er begrænset trafik på den lille grusvej, og samtidig er pladsen fint afskærmet fra vejen af træer og buske.

Der er to shelters på pladsen, hvor du gratis kan overnatte. Der er også en fin, handicapvenlig toiletbygning med vand, en bålplads, et overdækket madpakkehus samt flere borde/bænkesæt. Medbring selv brænde.

Lejrpladsen er generelt handicapvenligt indrettet. Foruden toiletbygningen, er det muligt at komme omkring på pladsen for gangbesværede og kørestolsbrugere – man skal dog selv kunne komme ind og ud af shelteret. Der er også en handicapvenlig fiskebro ved pladsen, som naturligvis også må benyttes af andre med fisketegn.

På den anden side af vejen, 50 meter fra lejrpladsen, ligger et stort fugletårn med en flot udsigt over kæret og en udstilling om fuglelivet i kærområdet.

 

Først-til-mølle

Det er ikke muligt at booke de to shelters. Det er først-til-mølle-princippet, som gælder.  Vær opmærksom på, at du skal dele shelteren, hvis der er plads til andre, som også ønsker at overnatte.

 

Udforsk Uldum Kær

Lejrpladsen ligger lige ved hjertet af Uldum Kær, hvor de fleste faciliteter findes. Det er muligt at komme omkring til fods i området ad en blanding af grusstier, trampestier og broer over våde områder. Vær opmærksom på, at trampestierne kan være ret våde, så tænk over valg af fodtøj.  

Byen Uldum ligger få hundrede meter fra pladsen. Ad Kærvejen kan du komme til byen, hvor det er muligt at proviantere. VI anbefaler også, at du besøger Uldum Mølle Museum, som har en fin udstilling om kærets natur og kulturhistorie.

Pladsen ligger lige ved GudenåStien. Du kan vælge at opleve kærområdet ved at følge skiltene for GudenåStien til Tørring. Undervejs kommer du blandt andet forbi lejrpladsen Verdens Ende.

Du kan læse mere om Uldum Kær på denne side.

 

På udkig efter oplevelser eller andre naturlejrpladser i området?

Vil du have inspiration til andre oplevelser i området omkring Tørring og Uldum, så læs denne guide.

Tjek denne side for inspiration til andre outdoor overnatningsmuligheder i området.