Gå til indhold
To sæler på stranden ved Hjarnø

Det kan du opleve på Hjarnø

Foto: Anne Kjær

Hjarnø er vikingehistorie, lækre smagsoplevelser og smuk natur til fods, på cyke eller traktor!

Hjarnø helt tæt på

Liste
Kort
Det Grafiske Magasin
Foto: Jane Willumsgaard
01

Det Grafiske Magasin

Hold en kreativ kaffepause hos Jane ved Det Grafiske Magasin på Hjarnø. Deltag i en workshop, shop kunst eller slap af med en god kop friskbrygget kvalitetskaffe.

Læs mere
02

Oplev vikingesporene ved skibssætningen Kalvestenene

På øens sydlige strand finder du Kalvestenene, der er et fredet område med 10 skibssætninger fra vikingetiden. De skibsformede gravmonumenter er op til 8 meter lange og dannet af oprejste kampesten. Kong Hjarne, der har lagt navn til øen, siges at være begravet her!

Læs mere
03

Øen rundt til gods, på cykel - eller i en traktor?

En vandretur tværs over øen er godt 7 kilometer lang, og mange har gennem tiden forelsket sig i den skønne natur. Øen opleves bedst til fods, på cykel eller på en guidet køreturtur med Hjarnø Traktorture. Du kan også tage kameraet under armen og tage på en ægte guidet fotosafari.

Læs mere
04

Find vandreruter på Hjarnø

Følg kysten på øens sydside og oplev øens smukke natur og dyreliv. Du kan ikke gå på nordsiden af øen, da der her lever større kolonier af fugle. Hjarnø er et beskyttet Natura 2000 område. Vi har samlet tilgængelige ruter på et digitalt kort - klik og se.

Læs mere
05

Se vikingeskibet i Danmarks næstmindste kirke

Slå vejen forbi den lille hyggelige Hjarnø Kirke, som er Danmarks næstmindste kirke. Øens vikingehistorie går igen her i kirken, hvor du finder et smukt vikingeskib fra kirkens loft. Traditionen med kirkeskibe i danske kirker går mange hundrede år tilbage, særligt i kirker med tilknytning til havet, og kobles på Hjarnø tilbage til øens vikingehistorie.

Læs mere
Hjarnø Odde
Foto: Kystlandet
06

Hjarnø Odde

Badestedet ved Hjarnø Odde er en fin lille strand med sandbund og et opholdsareal med strandeng. Stranden kan kun nås til fods ved at gå fra kirken og krydse lagunen over en lille bro. Det er muligt a...

Læs mere

#kystlandet: