Gå til indhold
Rød traktor på Hjarnø

Det kan du opleve på Hjarnø

Foto: Destination Kystlandet

Hjarnø er vikingehistorie, lækre smagsoplevelser og smuk natur til fods, på cykel, golfbil eller traktor!

Hjarnø helt tæt på

Liste
Kort
01

Oplev vikingesporene ved skibssætningen Kalvestenene

På øens sydlige strand finder du Kalvestenene, der er et fredet område med 10 skibssætninger fra vikingetiden. De skibsformede gravmonumenter er op til 8 meter lange og dannet af oprejste kampesten. Kong Hjarne, der har lagt navn til øen, siges at være begravet her!

Læs mere
02

Øen rundt til gods, på cykel - eller i en traktor?

En vandretur tværs over øen er godt 7 kilometer lang, og mange har gennem tiden forelsket sig i den skønne natur. Øen opleves bedst til fods, på cykel eller på en guidet køreturtur med Hjarnø Traktorture. Du kan også tage kameraet under armen og tage på en ægte guidet fotosafari.

Læs mere
Tag rundt på Hjarnø i en rap golfbil fra Hjarnø Golfbil og Cykeludlejning
Foto: Hjarnø Golfbil og Cykeludlejning
03

Rundt med en rap golfbil?

Du kan også udforske Hjarnøs smukke natur og stemning bag rattet i en rap lille golfbil? Både cykler og golfbiler kan lejes på time- eller dagsbasis hos Hjarnø Golfbil og Cykeludlejning.

Læs mere
Gårdbutikken ved Vestergaards Mølleri
Foto: Vestergaards Mølleri
04

Vestergaard Mølleri

I denne hyggelige gårdbutik på Hjarnø kan du købe økologisk mel fra gårdens egne marker eller kød fra egne får. Her har du mulighed for at leje en cykel og udforske øen – og hvis du bliver ramt af østemningen og vil blive lidt længere, så kan du overnatte i stedets hyggelige hytte.

Læs mere
05

Find vandreruter på Hjarnø

Følg kysten på øens sydside og oplev øens smukke natur og dyreliv. Du kan ikke gå på nordsiden af øen, da der her lever større kolonier af fugle. Hjarnø er et beskyttet Natura 2000 område. Vi har samlet tilgængelige ruter på et digitalt kort - klik og se.

Læs mere
06

Se vikingeskibet i Danmarks næstmindste kirke

Slå vejen forbi den lille hyggelige Hjarnø Kirke, som er Danmarks næstmindste kirke. Øens vikingehistorie går igen her i kirken, hvor du finder et smukt vikingeskib fra kirkens loft. Traditionen med kirkeskibe i danske kirker går mange hundrede år tilbage, særligt i kirker med tilknytning til havet, og kobles på Hjarnø tilbage til øens vikingehistorie.

Læs mere
Tag på Fotosafari på Hjarnø i Det Østjyske Øhav - en del af Destination Kystlandet
Foto: Anne Kjaer
07

Tag på fotosafari

Tag kameraet under armen og drag på fotosafari, hvor du kan indgange nogle af øens smukkeste motiver og farver (kun i juli og august). Fotograf Anne Kjær guider dig med tips og råd og hjælper dig med at udvikle dine fotografiske evner.

Læs mere
Hjarnø Odde
Foto: Kystlandet
08

Hjarnø Odde

Badestedet ved Hjarnø Odde er en fin lille strand med sandbund og et opholdsareal med strandeng. Stranden kan kun nås til fods ved at gå fra kirken og krydse lagunen over en lille bro. Det er muligt a...

Læs mere
09

Se skulpturer eller brænd krudt af på Livsstilsefterskolens udendørsarealer

Kig forbi Livsstilsefterskolen Hjarnø, når du besøger øen. I den fine skulpturpark kan du nyde din picnic i rolige omgivelser, og på de omkringliggende boldbaner kan børnene brænde krudt af.

Læs mere

#kystlandet: