Gå til indhold
©  Foto:

Hjarnø Kirke

Den lille charmerende ø-kirke, har været et samlingspunkt for øboere gennem århundreder. Når du besøger den lille ø i Horsens Fjord, bør du unde dig selv et besøg i Danmarks næstmindste kirke, hvor den helt særlige østemning er tydelig.

Øen Hjarnø ligger i det østjyske øhav lige ud for Horsens. Øens kirke som er Danmarks næstmindste, er bygget i 1400-tallet.

I 1800-tallet brændte store dele af kirken, på grund af et lynnedslag. Derfor er prædikestolen og altertavlen, kommet til en gang i 1800-tallet efter en større renovering. I kirken hænger et lille vikingeskib, der blev ophængt i 1955.

Kirken ligger ganske tæt på Hjarnøs øvrige seværdigheder. Når du står af færgen ved Hjarnø Bådehavn, kan du se kirken på din højre hånd. Lige uden for kirken finder du Hjarnø Teltplads, som er til fri afbenyttelse for alle.

Kun 100 m. fra Kirken ligger Galleri Kirkesvinget, der også råder over en ferielejlighed, mens også Café Den Gamle Smedie og Hjarnø Camping ligger inden for ganske kort gåafstand.#kystlandet: