©  Foto:

Hjarnøkassen

På Hjarnø produceres masser af friske ø-grøntsager af høj kvalitet. I sæson har du mulighed for at købe et udvalg af friske grøntsager på øen eller købe en kasse og få den leveret til fastlandet.

Friske danske ø-grøntsager

Ganske tæt på fastlandet i Horsens Fjord ligger øen Hjarnø som har stolte traditioner for produktion af fødevarer. Hjarnøkassen er en familiedrevet virksomhed som producerer et væld af forskellige grøntsager. Som besøgende på øen har du mulighed for at købe friske grøntsager med hjem – og det er noget nær den mest autentiske souvenir du kan få med hjem fra dit besøg.

 

Grøntsager i produktion

Hjarnøkassens udvalg af grøntsager er stort og rummer lidt for enhver smag samt alle årstider. Sortimentet indeholder blandt andet mere end 10 slags kål, mange typer løg og rodfrugter, squash, spaghetti-squash, græskar, ærter, jordbær, agurker og tomat.

Derudover har Hjarnøkassen også en stor produktion af quinoa som ligeledes kan købes i sæson. Afhængig af vind og vejr starter sæsonen i starten af juni og slutter oktober/november. Quinoa kan dog købes på bestilling året rundt. 

 

Få kål og grønt leveret til fastlandet

Som navnet Hjarnøkassen indikerer, er det muligt at bestille kasser fyldt med friske grøntsager og få dem leveret til privaten, sommerhuset eller hvor du ellers befinder dig.

Kasserne indeholder en god blanding af friske grøntsager i sæson. Kassens præcise indhold afhænger af vind og vejr, men vil blive beskrevet ved bestilling. I sæson er det desuden også muligt at tilkøbe quinoa til kassen.

Foruden Hjarnøkassens egne grøntsager kan kassen også indeholde kartofler fra Hjarnø Kartofler.

Hjarnøkassen tilbyder levering til hele Juelsmindehalvøen samt Horsens. Du kan bestille Hjarnøkassen på denne side.

 

Køb grøntsager på Hjarnø

Cirka midt på Hovedvejen på Hjarnø (Hovedvejen 33), hos Hjarnø Minigolf, står en vejbod fra Hjarnøkassen med et udvalg af friske grøntsager. Her kan du købe grøntsager samt quinoa og bær enkeltvis og er altså ikke forpligtet til at købe en stor kasse. På adressen er det også muligt at finde indehaverne til en snak om produktionen og lokale grøntsager. Og hvorfor ikke tage et slag minigolf, når I alligevel er der?

Har du et ønske om at købe et bestemt produkt med hjem? Du er velkommen til at kontakte indehaverne på forhånd og anmode om en bestilling.

Du finder desuden en bod på fastlandet ved langtidsparkeringen i Snaptun (Snaptunvej 69). 

 

Oplevelser på Hjarnø

Hjarnø byder på lettilgængelig østemning, kun fem minutters sejlads fra fastlandet, og er rig på både historie og flot natur. På denne side kan du finde inspiration til oplevelser på Hjarnø.