Gå til indhold
Det Gamle Posthus i Brædstrup

Brædstrup - Oplevelser i en dejlig handelsby

Foto: Det Gamle Posthus

Gemt mellem Bakkelandets bjergtinder og skovsøer ligger en hyggelig by, som er et besøg værd for de fleste. Et overraskende udvalg af spændende butikker, spisesteder og skønne bynære naturområder gør Brædstrup oplagt som målet for en dagstur eller som basen for din ferie. 

Her kobles landsbyens ro med storbyens muligheder

Bakkelandets legendariske samlingspunkt

Brædstrup er kendt for byens familiedrevne hotel, som er elsket af mange. Måske på grund af deres årlige revy, Pejseshowet, som hvert år har nogle af landets bedste revy-skuespillere på plakaten. Måske på grund af de mange faciliteter og finurlige detaljer, der præger hotellet. Og måske bare fordi stedet oser af kvalitet. Som gæst i byen er du velkommen til at besøge en af hotellets to restauranter eller tage kegler på bowlingbanen eller i spillehallen. 

Shopping og kulinariske oplevelser i bymidten

Med godt 4000 beboere forventer du måske ikke at få store shopping-oplevelser i Brædstrup, men byen byder på et overraskende udvalg af butikker med et interessant udvalg af diverse specialvarer. Butikkerne er centreret omkring byens hovedgade (Bredgade/Søndergade), så gå en tur ned ad "strøget" og lad dig inspirere. Midvejs gennem gaden kommer du til det nyrenoverede Banetorv, hvor du kan slå dig ned på terrassen hos Restaurant Det Gamle Posthus og nyde en kop kaffe, kolde drikkevarer eller en dejlig frokost. 

Gå en tur i det grønne

Ganske tæt på bymidten venter flot natur, som egner sig rigtig godt til kortere vandreture. Tæt på banetorvet ligger den hyggelige folkepark, der er en dejlig grøn oase. Lige bag den finder du den store Ring Skov, som omkranser en stor del af byen. Og ikke langt derfra er Ring Sø et dejligt udflugtsmål med badestrand, badebro og en 3 kilometer lang vandresti rundt om søen. 

Fra Brædstrup er der kun 7 kilometer til en af Danmarks mest populære naturattraktioner, Den Genfundne Bro. Den gamle jernbanesti mellem Horsens og Silkeborg forbinder broen med byens torv - og turen derud gennem flot natur et tydeligt skiltet.

To på cykeltur på Naturstien Horsens-Silkeborg

Naturstien Horsens-Silkeborg

Foto: Hanne Nielsen

#kystlandet: