Gå til indhold
To børn leger med en udstilling på Industrimuseet i Horsens

Turforslag: Dagsture med historisk islæt

Foto: David jervidal

Er du nysgerrig på vores fælles historie, og hvad der har formet det Danmark, vi kender i dag? I Kystlandet kan du rejse tilbage i tiden og gå på opdagelse på usædvanlige museer, i historiske bygninger og finde vanvittige historier og fund fra en fjern og nær fortid.

Rejs med tilbage i tiden

Forslag til endagsture hvor læring, formidling og underholdning går hånd i hånd.

Liste
Kort
01

Mærk historien på Industrimuseet

På Industrimuseet er det larmende og levende! Der er masser at se og gøre som børnefamilie. Dyst mod hinanden i at sætte kuglelejer sammen ved samlebåndet, saml en Puch Maxi-motor i knallertværkstedet, eller gå på opdagelse i værkstederne og udstillingerne.

Læs mere
02

Familietur på sydsiden af Horsens Fjord

Kan man bygge skamler af et hval-skelet, flytte en hel gård i en trillebør og sejle i havet med en traktor? Tag familien med til den naturskønne sydside af Horsens Fjord, og find svarerne på Glud Museum og Danmarks Ferguson Museum.

Læs mere
Foto: Destination Kystlandet
03

Tag på byvandring i Odder

Odder er meget mere end flot stationsby. Her kan du opleve roen og rødderne gennem byens små og nogle gange gemte fortællinger. Tag på en historisk byvandring og oplev, hvordan fortid og nutid forenes i byens gader.

 

Læs mere
Par står omkring bord bænkesæt ved Den Genfundne Bro
Foto: Destination Kystlandet
04

Mikroeventyr ved Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro finder du midt i et billedskønt naturområde ved Vestbirk nordvest for Horsens, med næsen i trækronerne henover Gudenåen. Det perfekte mikroeventyr for dig, der elsker den fri natur krydret med en god historie - og uden for meget bøvl. 

Læs mere
Udsigt med fjord og fyrtårn i området ved Hotel Vejlefjord
Foto: Hotel Vejlefjord
05

Frisk tur med fjord, fyr og kurveje

Denne tur tager dig forbi billedskønne landskaber langs de forfriskende kurveje ved det smukke Vejle Fjord og Træskohage Fyr. Når du indånder den friske fjordluft, mærker du præcis hvorfor egnen er - og har været - et yndet kurområde med fokus på krop og sind. 

Læs mere
Familie besøger Fængslet
Foto: Destination Kystlandet
06

Oplev livet bag tremmer

Er du en ægte tremmerusker? I FÆNGSLET kan du opleve livet som indsat på egen krop. Selvom stedets historie er dyster og alvorlig, er her levende udstillinger og plads til leg. I fængselsparken kan ungerne prøve kræfter som udbryderkonger på legetårnet "Den Store Flugt"

Læs mere
07

Historisk tur langs sydsiden af Horsens Fjord

Er du vild med naturoplevelser, så tag på en 26 km rundtur i området ved Boller og Bjerrelide på sydsyden af Horsens Fjord. Her finder du et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket - og en masse historiske seværdigheder. Turen er perfekt til både cykel og mountainbike.

Læs mere
08

Stil kultursulten i industribyen Horsens

24 timer i Horsens er næsten for lidt - i hvert fald hvis vi selv skal sige det. Men her i guiden har vi gjort os umage for at udvælge små og store must-sees, så du får det meste ud af dit besøg hos os.

Læs mere
Dronebillede af Uldum Kær
Foto: Hedensted Kommune
09

Rejs til Verdens Ende ved Uldum Kær

I Uldum Kær ligger et stort mose- og kærareal ved Gudenåen, der er fantastisk at gå på opdagelse i for både store og små. Besøg også Uldum Mølle, hvor moselig, møllesten og havregryn går hånd i hånd.

Læs mere
10

Familievenlig cykeltur på tidligere jernbanesti

Naturstien Horsens-Silkeborg er en 61 kilometer lang skiltet cykelrute, der følger den gamle bryrupbane. Hovedparten af ruten løber ad asfalterede jernbanespor, og du kommer derfor ikke særlig meget ud på trafikeret vej, hvilket gør den helt perfekt til børnefamilien.

Læs mere

Flere turforslag

Far og børn hilser på geder hos Øko  Ged & Grønt
Med familien på tur
kølige drinks og kaffe hos Platform K studiecafé i Horsens
Turforslag: Byliv, kultur og shopping
Søren Sørøver fra Brandbygegaard viser fine nyhøstede løg fram i haven nær Alrø i Odder
Turforslag: Madoplevelser i Kystlandet
Børn går på Stenhøj strand
Oversigt over turforslag

#kystlandet: