Gå til indhold
En mor, en far og en datter gør holdt på naturstien Horsens-Silkeborg i Kystlandet

Turforslag: Aktive dagsture

Foto: Lasse Torp

Vandring, cykling, kano, golf og gåture. I Kystlandet kan du både få fuld fart over feltet eller fordybe dig i naturens og din egen indre ro. Vi har samlet en række aktive forslag til dig, der vil ud og opleve, samtidig med at du strækker benene - i tempo efter eget valg naturligvis!

Vandreruter

Forslag til vandreruter med wow-faktor. Snør skoene og nyd naturen i dit eget tempo.

Liste
Kort
01

Dagstur på Kyststien Snaptun-Juelsminde

Forbered dig på en gudesmuk og dejligt varieret vandrerute mellem de to stemningsfulde havnebyer Snaptun og Juelsminde - lige ved kysten! Du kommer gennem dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, inden du når frem til drønhyggelige Juels

Læs mere
02

Vandretur på Kyststien fra Hou til Hølken

Hvis du endnu ikke har gået turen, har du simpelthen snydt dig selv for en smuk naturoplevelse. Denne 10 km lange vandrerute bringer dig fra Hou til Hølken ad Odderkystens smukke strande og tilbage til havnen gennem den hyggelige, maritime by. 

Læs mere
03

Historisk tur langs sydsiden af Horsens Fjord

Er du vild med naturoplevelser, så tag på en 26 km rundtur i området ved Boller og Bjerrelide på sydsyden af Horsens Fjord. Her finder du et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket - og en masse historiske seværdigheder. Turen er perfekt til både cykel og mountainbike.

Læs mere

Cykelture

Forslag til eventyr på to hjul.

Liste
Kort
01

Cykl rundt om Horsens Fjord og udforsk de små øer

Er du frisk på øhop i Horsens Fjord? Start cykelturen i Horsens og cykl nord om fjorden ud til Alrø og over Hjarnø. Undervejs kommer du endda ud at sejle med den charmerende lille cykelfærge.

Læs mere
02

Cykelrute: Pedaler og familiehygge på østkysten

Hvis du skal vælge bare én ting at opleve i Odder, er det de mange cykelstier og fantastisk smukke cykelruter! Vi anbefaler en frisk tur fra Odder mod Hou, videre til Saksild og så retur til Odder - selvfølgelig alt efter, hvor du begynder!

Læs mere
03

Tag på skovtur på mountainbike

Landsbyerne Hansted, Egebjerg og Gedved nord for Horsens er mest kendte for deres store befolkningstilvækst og gode placering i forhold til motorvejen. Men byerne gemmer også på en hemmelighed i form af en vaskeægte naturperle.

Læs mere
Dreng står ved Norsminde havn
Foto: Destination Kystlandet
04

Cykeltur og havnehygge i Norsminde

Start med en dejlig cykeltur rundt om Norsminde Fjord og slut af med lækker mad i topcharmerende Norsminde.

Læs mere
05

Familievenlig cykeltur på tidligere jernbanesti

Naturstien Horsens-Silkeborg er en 61 kilometer lang skiltet cykelrute, der følger den gamle bryrupbane. Hovedparten af ruten løber ad asfalterede jernbanespor, og du kommer derfor ikke særlig meget ud på trafikeret vej, hvilket gør den helt perfekt til børnefamilien.

Læs mere
06

Historisk tur langs sydsiden af Horsens Fjord

Er du vild med naturoplevelser, så tag på en 26 km rundtur i området ved Boller og Bjerrelide på sydsyden af Horsens Fjord. Her finder du et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket - og en masse historiske seværdigheder. Turen er perfekt til både cykel og mountainbike.

Læs mere

Kano og sejlads

Forslag til at udforske naturen fra vandsiden. Her kan alle være med.

Liste
Kort
Luftfoto af Husodde ved Horsens Fjord med Husodde strand og Horsens CIty Camping
Foto: Horsens City Camping
01

Bynær strandtur ved Husodde

Når solen står højt på himlen, kalder stranden. På Husodde Strand ved Horsens Fjord er der både gode badeforhold og mulighed for at spille minigolf eller leje en havkajak.

Læs mere
02

Endagstur i kano på Gudenåen: Tørring-Åstedbro

Kano på Gudenåen er en hyggelig aktivitet, som alle kan være med på. Gudenåens sydligste strækning fra Tørring er ganske begyndervenlig og byder på masser af sjove sving, hvor I kan træne jeres teknik. Turen går i fredelig natur gennem Danmarks største vådområde, Uldum Kær.

03

Endagstur i kano på Gudenåen: Åstedbro-Vestbirk

Tag på dagstur i en kano på Gudenåen og driv med strømmen gennem uforstyrret natur. Når i lejer kanoen, kan I få den kørt ud til startstedet, så alt er klar, når I ankommer. Her kan I få en mindeværdig oplevelse uden det store planlægning og besvær. 

04

Endagstur i kano på Gudenåen: Vestbirk-Klostermølle

Den smukkeste strækning på Gudenåen til en kanotur? Stykket mellem Vestbirk og Klostermølle i Bakkelandets kuperede og betagende natur er et godt bud. Lej en kano og begiv jer sammen ud og få en oplevelse af de store. 

Golf

Turforslag til en dag med den lille runde.

Liste
Kort
Foto: Destination Kystlandet
01

En dag i golfens tegn i Odder

Har du nogensinde prøvet golf? Hvis ikke, er det da på høje tid. Golf er undervurderet som ferieaktivitet. Det er sjovt for hele familien, alle kan være med, og du får både rørt dig og får masser af frisk luft. Win-win!

Læs mere
02

Oplev skønne golfbaner i Horsens

Tid til at planlægge dit næste golfophold? I Horsens kan du spille golf og udfordre dig selv på nogle af landets smukkeste og bedst designede golfbaner. Horsens Golfklub og Stensballegaard Golfklub har masser af plads til både erfarne og begyndere.

Læs mere
03

Tee up og få en fed golfdag i Juelsminde

Juelsminde forbindes ofte med sejlads og ægte sejlerstemning. Men det er faktisk også et oplagt mål for en genial golfdag med greens med havudsigt samt skønne butikker og spisesteder så tæt på havet og havnen, at du næsten kan høre bølgeskvulpet, mens du slår ud, shopper eller spiser.

Flere turforslag

Udsigt fra Sukkertopppen
Turforslag i naturen
Øen Endelave i Det Østjyske Øhav
Turforslag i Det Østjyske Øhav
Børn går på Stenhøj strand
Oversigt over turforslag
På vandretur på Sukkertoppen
Vandring
Coverbillede Golf i Kystlandet
Golf i Kystlandet
Kvinder cykler på elcykler på Den Genfundne Bro
Cykelferie

#kystlandet: