©  Foto:

Hou Havnefest

Hou sættes på den anden ende, når årets havnefest løber af stablen den første weekend i juli. Havnefesten byder som sædvanlig på en skønsom blanding af havneløjer, sport, musik, fest og underholdning – og det er ganske gratis.

Hver by har sin egen byfest

Det gælder naturligvis også for Hou nær Odder. Som havne- og færgeby er det oplagt, at temaet for begivenheden er maritimt. Hele byen er klar til fest og inviterer alle interesserede velkommen som gæst. Et tilbud som tusindvis af loyale deltagere vælger at benytte sig af hvert år midt i juli, når sommeren er på sit højeste. Som gæst kan du bevæge dig rundt mellem teltene, hvor der er masser af livemusik for enhver smag og aldersgruppe, og besøge de mange madboder med et bredt udvalg af mad.

 

Masser af aktiviteter ved vandet

Hou Havnefest er dog stadig meget andet end musik og mad. Den store fordel ved at have vandet så tæt på, bliver udnyttet til sidste dråbe. Lørdag formiddag venter et festligt syn, når op mod 100 triatleter lægger ud med 380 m svømning i det åbne havnebassin til Hou Mini Triathlon.

Lørdag eftermiddag kaster de frygtløse drop-piloter sig ud i det legendariske HOU DROP. Når fartøjerne glider fra rampen ned i vandet er havnen traditionelt omkranset af flere tusinde tilskuere. Stem på vinderen af det flotteste fartøj, eller byg selv en flyder og deltag i løjerne. 

Lørdag morgen er der gratis morgenkaffe i Søndergade kl. 09.30. Når morgenkaffen og rundstykkerne er indtaget er der mulighed for at se nærmere på veteranbiler, eller gøre en god handel på børneloppemarkedet. Spadsér derefter fra Søndergade og ned på havnen, hvor det populære bagagerumsmarked findes hele lørdagen.

 

Se det fulde program

Andre løjer, både nye og gengangere, på land som til vands, vil uden tvivl også få både smilene og klapsalverne frem. På havnefestens hjemmeside eller Facebook-side kan du se årets program.

 

Om Hou

Hou er en stemningsfuld lille by med en stor lystbådehavn, en fin badestrand og færgeafgange til Tunø og Samsø. Byen er et besøg værd året rundt, og på denne side kan du få yderligere inspiration til oplevelser i Hou.

 

Flere store begivenheder i det østjyske

Kystlandet byder på flere festivaler og markeder. Klik her for at se nogle af områdets andre store tilbagevendende begivenheder.