skip_to_main_content
©  Foto:

Guidede geologiske ture

Tag med på guidet tur ved kysten på Juelsmindehalvøen med fokus på geologi.  Bliv klogere på jordlagene ved de stejle klinter og de mange typer sten, der findes på stranden.

Se den dramatiske kyst med nye øjne

Juelsmindehalvøen byder på en lang og varieret kyststrækning, som er et besøg værd for alle naturelskere. Hvad du måske ikke opdager, når du bevæger dig rundt ved kysten, er den store geologiske rigdom, der er ved kystklinterne i området.

Inga Sørensen er geolog og tilbyder guidede ture, hvor hun deler ud af sin viden og giver indblik i en helt ny verden. På turene får du indblik i klintens jordlag og de mange forskellige typer sten, der kan findes på stranden. Få forklaret, hvordan stenene er dannet og i nogle tilfælde også hvor de kommer fra.  

Inga har desuden stor viden om jordvarme og folk er velkomne til at komme hjem til hende og høre om hendes to anlæg i Glud.

 

7 GEO-ture i 2021

I løbet af 2021 vil der blive arrangeret syv forskellige ture på syv geologisk interessante lokationer på Juelsmindehalvøen.

Se de spændende klinter og udsigter og nyd de stenrige strande, hvor man kan finde et væld af flotte sten. Hver sten har en spændende historie, der i mange tilfælde rækker millioner af år tilbage. Nogle sten viser også rester af fortidens dyreverden i form af fossiler og spor efter gravende organismer.

Dato og mødested for hver tur i 2021 oplyses ca. 14 dage, før de finder sted. Det er gratis at deltage. På billedet ovenfor kan du se, hvor de enkelte ture bliver afholdt. 

Geo-Ture i 2021 er lavet med udgangspunkt i tidevandstabeller, da de bedste ture foretages ved lavvande. 
Søndag d. 4. juli kl. kl. 13    Hundshage - mødested P-plads på TØnballevej (ca 4 km)
Mandag d. 19. juli kl. 13   Jensgaard  - mødested P-plads på Tønballevej (ca 5 km)
Torsdag d. 29. juli kl. 10    As Hoved - mødested P-plads ved Palsgaard Park (ca 9 km)
Søndag d. 1. august  kl. 14  Dykjær Klint - mødested P-plads ved Sønderstrand (ca 3 km)
Søndag d. 15. august kl. 10  Albæk Hoved - mødested P-plads ved Sønderstrand (ca 6 km)
Søndag d. 29. august kl. 10  Stenhøj - mødested P-plads for enden af Staksrodevej (ca 5 km)
Søndag d. 12. september kl. 10 Fakkegrav - mødested P-plads ved Hotel Vejlefjord (ca 7 km)

Book en tur

Hvis du er interesseret i en guidet tur i Juelsmindehalvøens særlige natur, er du velkommen til at kontakte Inga pr. telefon eller mail og høre, hvornår det kan lade sig gøre. Inga tilbyder også at være turleder på ekskursioner udenfor Juelsmindehalvøen og udarbejde guide og kort til turene.

 

Om Inga Sørensen

Inga er uddannet geolog fra Aarhus Universitet i 1973. Hun har siden arbejdet som geolog og undervist i ingeniørgeologi. I 2018 lod hun sig pensionere. Interessen og lysten til at give sin viden videre har hun dog stadig. Derfor startede hun virksomheden Geologi & Jordvarme. Hun har desuden skrevet mange lærebøger – senest bogen ”Ingeniørgeologi”, der udkom i 2019.