©  Foto:

Gårdbutik SOFI

Forkæl dig selv med en tur på landet til denne charmerende gårdbutik i en lille landsby mellem Horsens og Skanderborg. Hos Sofi bugner hylderne af spændende brugskunst fra hele verden. Her kan du med garanti finde nyt pynt til hjemmet, gode gaveideer og fristende specialiteter.

Hvor gammelt møder nyt

Få steder finder du så autentisk en landlig, dansk gårdbutikstemning som hos Gårdbutik Sofi. Sofi, og indehaver Helle Tholstrup, har hjemme i fredelige omgivelser i landsbyen Dørup på sydsiden af Jyllands største sø, Mossø. Dørup ligger langt ude på landet i smuk natur, men samtidig i ganske kort køreafstand til Horsens, Skanderborg og Silkeborg.

Butikken er indrettet med gamle træborde, skabe og reoler, madame blå ting, smukt gammelt porcelæn og en gammeldags kaffemølle, der alt sammen er med til at skabe en helt særlig stemning i butikken fra en anden tid.

I skarp kontrast står de mange moderne pyntegenstande og brugskunst, som er til salg i butikken. Her kan du finde glas, kopper, skåle, tøj, lys, smykker, duge og en lang række pyntegenstande. Alle produkter er nøje udvalgt af producenter fra hele verden.  

 

Smagfulde lækkerier

Foruden den spændende brugskunst, tilbyder Sofi også fristende specialiteter af høj kvalitet. Sofi laver sin egen kaffe af eksklusive kaffebønner på butikkens gamle kaffemølle. Kaffen har du også mulighed for at nyde i gårdbutikkens gamle kaffestue.

Det er også muligt at købe lækker chokolade, krydderier, sirup, specialøl, vin, hummersuppe og meget andet.

Personalet sammensætter gerne en gavekurv efter dine ønsker med diverse specialiteter og andre af butikkens produkter. Du er velkommen til at kontakte Helle Tholstrup og lave aftale om en eller flere gavekurve, så de er klar når du kommer. Ellers er der altid et udvalg af færdige kurve i butikken.

 

Tag til marked hos Sofi

Hvert år i november kan du komme finde julestemningen i Dørup, når Sofi indkalder til det årlige julemarked. Hvis ikke de gratis pandekager og kaffe er lokkemad nok i sig selv, så kan det hyggelige, julepyntede gårdmiljø samt et stort udvalg af nøje udvalgt julepynt sikkert overbevise dig om at tage afsted - du vil ikke fortryde det. Til julemarkedet kan du finde årets juletræ, skønne juledekorationer og unik julepynt til decemberindretningen derhjemme. Kaffen kan drikkes i Sofis kaffestue, hvor du kan nyde en hyggelig stund.

I juni måned kan du desuden deltage i årets sommermarked med masser af boder med spændende produkter.

Følg Gårdbutik Sofi på Facebook, hvor du kan holde dig opdateret om kommende markeder og nyheder i butikken.

 

Åbningstider

Sofi har begrænsede åbningstider og holder åbent onsdag-fredag eftermiddag samt lørdag. Du kan se de nøjagtige aktuelle åbningstider på deres hjemmeside.

 

Oplevelser i nærheden

Dørup ligger i et naturskønt område i den sydlige del af Søhøjlandet, ganske tæt på Danmarks højeste punkter, Møllehøj, Ejer Bavnehøj og Yding Skovhøj. Dørup ligger ned til Mossø, og du kan vælge at besøge butikken som en del af en cykeltur rundt om søen. Undervejs på turen kommer du forbi det nærliggende Klostermølle, som er en populær historisk naturattraktion og picnicspot. Ikke mange kilometer fra Gårdbutik Sofi kan du desuden besøge en af Danmarks mest populære naturattraktioner, Den Genfundne Bro.

Få inspiration til flere oplevelser i området på denne side.