©  Foto:

Aage Würtz Keramik

Kunne du tænke dig at komme på drejekursus hos to af Danmarks dygtigste og mest anerkendte keramikere? Gitte og Aage Würtz har årtiers erfaring, og med et kursus hos dem, er du i de bedst tænkelige hænder uanset om du er nybegynder eller du tidligere har stiftet bekendtskab med keramik.  

Lær at dreje keramik af en af landets dygtigste keramikere

Efternavnet Würtz ringer nok en klokke for mange keramik-interesserede. Aage Würtz er ud af en familie af dygtige keramikere, og har selv en stor erfaring i produktion og undervisning, som går helt tilbage til 1970’erne. Sammen med ligeledes dygtige Gitte Einshøj Würtz tilbyder han drejekurser med individuel drejeundervisning fra sit 175 m2 store værksted på Smedegade, centralt i Horsens.

Kurserne er to-dages kurser af seks timers varighed per dag og med maks tre kursister ad gangen. Det gøres for at kunne sikre maksimal læring for den enkelte kursist, som kan se frem til individuel undervisning og sparring gennem hele forløbet.  

Der er mulighed for individuel tilrettelæggelse af kurset, hvis der er særlige ønsker til indhold.

 

Aage Würtz – dansk design af international kaliber

Aage Würtz’ passion for keramik går tilbage til 70’erne, hvor han startede som lærling. Han var bl.a. i lære ved sin søster Marie Würtz, som i dag har butikken/værkstedet Pottemageren i Juelsminde. I 80’erne startede han egen virksomhed, men blev ramt af en stigende tendens til at folk ikke længere ønskede unikt lertøj, men i stedet hvidt, ensartet porcelæn. Derfor valgte Aage Würtz at holde pause fra keramikken. I 1990’erne skiftede tiderne dog, og han valgte at starte virksomheden KH Würtz sammen med sin søn Kasper Würtz. Virksomheden opnåede en ret stor popularitet og har blandt andet udviklet det service, som er blevet en signatur for Restaurant Noma. I dag er det sønnen Kasper, som ejer KH Würtz, mens Aage Würtz sælger egne kollektioner, som forhandles hos udvalgte kunstforhandlere, bl.a. Art’M i Horsens. Kunsten bliver til i værkstedet på Smedegade, hvor kurserne også finder sted. Alt Aage Würtz’ keramik er unika kreationer skabt helt i hånden som gammeldags hånddrejning. Der er tale om brugskunst som tepotter, kopper, vaser og skåle med en fantastisk glasur og et smukt spil mellem farverne.

 

Kommende kurser

Hold øje med Aage Würtz Keramik’s hjemmeside, hvor kommende datoer for kurser bliver offentliggjort. Du er velkommen til at kontakte Aage Würtz telefonisk eller per mail for at finde frem til en dato for dit kursus. Prisen for deltagelse er 3.500 per person incl. materiale.

På Instagram lægges også jævnligt billeder op af nye kreationer. Kontakt gerne Aage Würtz, hvis du har interesse i at købe et produkt, som bare vil passe helt perfekt hjem til dig.

 

Besøg værkstedet

Kontakt Aage Würtz’ Keramik, hvis du kunne tænke dig at besøge værkstedet i Smedegade. Der er ikke egentlige åbningstider, men der kan åbnes op efter aftale. Besøger du værkstedet, har du mulighed for at se nogle af de nyeste værker og måske endda være vidne til tilblivelsen af et unikt stykke kunsthåndværk.

 

Historisk hotel eller betagende b&b?

Har du brug for et sted at overnatte i Horsens under dit kursus? Mulighederne er mange, og du finder alt fra vandrerhjem bag tremmer til historiske herregårde og palæer. På denne side kan du finde det helt rigtige overnatningssted for dig nær Horsens.

 

En del af Kystlandets Art Map

Aage Würtz er en af mange interessante lokale kunstnere, som åbner døren for spændende kunstoplevelser. På denne side kan du hente kortet og få inspiration til gallerier, kunsthåndværkere og workshops i området