Gå til indhold
Udsigt med fjord og fyrtårn i området ved Hotel Vejlefjord

Oplev kysten

Foto: Hotel Vejlefjord

Med mere end 266 kilometer kystlinje fra Norsminde i nord til Vejle Fjord i syd samt øerne i Det Østjyske Øhav er der nok kystoplevelser at vælge imellem. Gå ombord i udvalget her og lad dig inspirere til fede oplevelser langs kysten.

Her langs Kystlandet kyster, hvor vandets skvulp møder landets eventyr, finder du nogle af Danmarks bedste og mest børnevenlige strande langs Odderkysten og i Juelsminde samt dramatisk kystlinje og kuperede skov langs nordsiden af Vejle Fjord.

Liste
Kort

Slå dig løs ved de lækre strande

Vil du bade i roligt vand, nyde det bløde sand, gå ture langs stranden eller fange fisk fra kysten? Med 266 km. kyststrækning er der masser af lækre strande at vælge imellem i Kystlandet. Vi giver dig overblikket her.

Vandreture ved den jyske østkyst

Den jyske østkyst er perfekt vandreland. Her veksler skønne rolige strande med fjordenes varierede natur på flotte skiltede vandreruter. Om du er til korte rundture eller de lange kystruter, hvor kysten virkelig kan vise sin alsidighed, så har Kystlandet med garanti en rute for dig. 

Træskohage Fyr
Foto: Kampefoto

Træskohage Fyr

Træskohage Fyr er et ikonisk vartegn for området omkring Stouby og Hotel Vejlefjord. Fyrtårnet fungerer fortrinligt som udsigts- og fugletårn, og har et fantastisk vue over fjorden. Det er desuden i s...

Læs mere

Oplev den hyggelige havnestemning i en af vores mange havnebyer

Er der noget bedre end vuggende både i lystbådehavnen med liv og glade dage langs kajen, når lyden af grin og hyggesnak blander sig med klirrende bestik fra de spisende gæster? Kom og oplev fx Juelsminde Havn og vores mange andre hyggelige havnebyer.

Læs mere
Stenhøj Strand
Foto: Chaline Engelhardt

Strandture året rundt

Al vejr er godt strandvejr! På Kystlandets strande langs Odderkysten, på Juelsmindehalvøen eller omkring Horsens kan du meget mere end at solbade og slappe af. Her kan du hele året rundt slå smut, nyde en picnic, samle strandskaller og sten, vinterbade eller bare nyde naturen.

Læs mere

Vandretur på Kyststien fra Hou til Hølken

Hvis du endnu ikke har gået turen, har du simpelthen snydt dig selv for en smuk naturoplevelse. Denne 10 km lange vandrerute bringer dig fra Hou til Hølken ad Odderkystens smukke strande og tilbage til havnen gennem den hyggelige, maritime by. 

Læs mere
Turridning Endelave
Foto: David Jervidal

Turridning Endelave

Oplev solskinsøen Endelave fra ryggen af en islandsk hest. Med Turriding Endelave er der garanti for en hyggelig oplevelse for både børn og voksne, hvad end du er begynder eller en erfaren rytter. 

Læs mere

Børnevenlige strande i Kystlandet

Roligt og lavt vand, masser af plads og spisesteder og faciliteter helt tæt på. I Kystlandet finder du nogle af Østjyllands mest børnevenlige strande, og med 266 kilometers varieret kystlinje er der nok at vælge imellem. Her får du vores anbefalinger til de bedste af de bedste strande.

Læs mere

De bedste is i Kystlandet

Hvor finder man den bedste is i Kystlandet? Her får du vores bud på de lækreste is i Odder, Horsens og Juelsminde. Prøv dem og afgør selv!

Læs mere

Dagstur på Kyststien Snaptun-Juelsminde

Forbered dig på en gudesmuk og dejligt varieret vandrerute mellem de to stemningsfulde havnebyer Snaptun og Juelsminde - lige ved kysten! Du kommer gennem dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, inden du når frem til drønhyggelige Juels

Læs mere
Par går mod stranden foran hytte på Tunø Teltplads i Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet

Camping nær kysten

Mærk naturen helt tæt på og nyd campinglivet til lyden af vuggende bølger, vandleg og hyggeligt strandliv. Her finder du campingpladser langs Kystlandets 266 km. lange kystlinje ved den østjyske kyst.

Lystfisker fisker fra kysten i Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet

Fang fisk fra Kysten

Med den snoede kystlinje, der skifter retning flere steder, er der god mulighed for fangst, når du kaster fiskesnøren ud i fx Horsens Fjord, Vejle Fjord eller Kattegat. Se mulighederne her.

Læs mere

Frisk tur med fjord, fyr og kurveje

Denne tur tager dig forbi billedskønne landskaber langs de forfriskende kurveje ved det smukke Vejle Fjord og Træskohage Fyr. Når du indånder den friske fjordluft, mærker du præcis hvorfor egnen er - og har været - et yndet kurområde med fokus på krop og sind. 

Læs mere
To der cykler ud af en sti på Endelave
Foto: Destination Kystlandet

Østkystruten - På cykel langs kysten

Hvor skal cykelferien gå hen? Den jyske østkysts skønne byer, kulturhistorie og varierede natur er den perfekte ramme for din ferie på den tohjulede. På denne skiltede rute følger du kyststrækningen, og oplever alt det, der gør Kystlandet til en dejlig destination. 

Staksrode Skov
Foto: Jens Kjær

Staksrode Skov

Nær Juelsminde og langs Vejle Fjord ligger en af Danmarks smukkeste skove. I den kuperede naturskov finder du Østjyllands mest dramatiske kyststrækning med høje skrænter ned mod Stenhøj Strand. Her er...

Læs mere
Dreng står ved Norsminde havn
Foto: Destination Kystlandet

Cykeltur og havnehygge i Norsminde

Start med en dejlig cykeltur rundt om Norsminde Fjord og slut af med lækker mad i topcharmerende Norsminde.

Læs mere
Bænk ved Daugaard Strand langs nordsiden af Vejlefjord på Juelsmindehalvøen - en del af Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet

Tag en tur til stranden

Kystlandets strande indbyder ikke kun til strandhygge og badning, når solen skinner. Her kan du også opleve dramatiske kyststrækninger, være helt alene mens du lytter til bølgernes skvulp eller tage ungerne med ud og samle sten og skaller. Find den nærmest strand lige her.

Kystlandet har mere end 266 kilometer kystlinje fra Norsminde i nord til Vejle Fjord i syd samt øerne i Det Østjyske Øhav

#kystlandet: