Dreng på vandretur ved kysten

Vandreture ved den jyske østkyst

Foto: Jesper Rais

Den jyske østkyst er perfekt vandreland. Her veksler skønne rolige strande med fjordenes varierede natur på flotte skiltede vandreruter. Om du er til korte rundture eller de lange kystruter, hvor kysten virkelig kan vise sin alsidighed, så har Kystlandet med garanti en rute for dig. 

Få sand i vandrestøvlerne og vind i håret

Kystlandets kyststrækning byder på dejligt og varieret vandrelandskab. Fra Odderkystens brede sandstrande til Horsens Fjords snoede og varierede natur, Juelsmindehaløens flotte strandklædte bugter og Vejle Fjords eventyrlige skove. Områdets 266 kilometer lange kystlinje indbyder til mange vandreture for enhver smag. Vi guider dig til de bedste ruter og giver dig overblik. 

Vores bedste tips

Liste
Kort
Skilt ved stranden på Kyststien Snaptun-Juelsminde
Foto: Destination Kystlandet

Kyststien Snaptun-Juelsminde (22 km)

Oplev hele Juelsmindehalvøens kyststrækning ud til Kattegat på denne populære rute, som er blandt de mest varierede og spændende kystruter i Danmark. Skov, strand, landbrug, herregårde, eng og hyggelige havnebyer er på menuen på turen mod feriebyen Juelsminde. Tag turen i en bid eller udvælg en del af ruten. Der er mange parkeringsmuligheder og  busforbindelse langs hele strækningen. PArkering ved havnen i Snaptun. 

Læs mere

Fjordminoen - Vandreruten Horsens Fjord (ca. 59 km)

Horsens Fjords skønne landskab med skov, landlig idyl, øer og havnebyer kan udforskes på denne rute. Med hjælp fra en cykelfærge er det muligt at krydse fjorden med stop på øerne Alrø og Hjarnø. Ruten er stadig under udvikling, men det meste af turen er allerede nu skiltet. Undervejs på turen oplever du Horsens nye havn, det smukke skovområde Sondrup Bakker, Boller Slot og fine panoramaruter langs kysten. 

Læs mere
Pige løber hen ad Hou Strand ved Hou Strand Camping mens bedsteforældre kigger i baggrunden
Foto: Destination Kystlandet

Kyststien ved Hou (Rundtur - 10 km)

Den skiltede kyststi ved Hou fører dig langs Odderkystens fine strande fra Hou til Hølken Strand og tilbage gennem færgebyen Hou. Undervejs er der optimale muligheder for at nyde sommervejret med en kold is eller en dukkert i Kattegats blide bølger. Parkering kan foretages flere steder i Hou by - blandt andet ved den officielle parkeringsplads til Hou Strand på Villavej samt ved Hølken Strand. 

Læs mere
Markvej ved Borre Knob
Foto: Destination Kystlandet

Borre Knob (Rundtur - 4 km)

Borre Knob er en skøn naturperle i Horsens Fjord. Den langstrakte halvø er kendt af de færreste, men det er muligt at gå den smukke tur ud til spidsen på begge sider af halvøen på stranden og på stier inde i land. Fra spidsen er der en flot udsigt og et godt overblik over fjordens øer. Borre Knob er kendt som rosernes halvø på grund af de mange hybenbuske, men her er også skov og en sø. På halvøen er der ganske fredeligt, og mulighed for at spise i madpakkehuset på østsiden. Parkering ved p-plads for enden af Søborgvej. 

Læs mere

As Hoved (Rundtur - 8 km)

As Hoved er en markant spids i landskabet ved kysten mellem Snaptun og Juelsminde, som er kendt blandt sejlere og fiskere. Området er kendetegnet af en skov med fine stier, og en høj skrænt ned mod havet. Parker bilen ved Palsgaard Slotspark på Palsgaardvej og gå turen af den flotte herregårdsallé til skoven. Kombiner eventuelt turen med et besøg i slotsparken, som er blandt de flotteste og største i Danmark. 

Læs mere

Norsminde - rundt om Kysing Næs (Rundtur - 3 km)

Den skønne lille havneby ved indløbet til Norsminde Fjord byder på maritim stemning og gode spisesteder. Denne tur tager dig gennem havnemiljøet og rundt om det lille næs på sydsiden af fjorden ad græsstier. Parkering ved havnen. 

Læs mere
Børn går på stranden ved Saksild
Foto: Destination Kystlandet

Hjertestien i Saksild (Rundtur - 2,8 km)

Rundtur i området ved de populære badestrande Saksild Strand og Dyngby Strand. Gå på stranden den ene vej og gå retur gennem det hyggelige sommerhusområde. Hjertestien ved Saksild består af to sløjfer, hvoraf denne er den længste. Du kan forlænge turen med den korte sløjfe på 1,8 km. Nærmeste parkeringsmulighed er den offentlige parkeringsplads ved Saksild Strand ved Plantagevej. 

Læs mere

Planetstien og Boller Slot (ca. 4,5 km)

Fra Horsens by går denne fine sti på sydsiden af Horsens Fjord til Boller Nederskov med flot udsigt over fjorden. Undervejs på turen kan du lære mere om vores solsystem. For enden af Planetstien ligger Boller Mole med et flot vue over Horsens. I den gamle skov ligger Boller Slot, som har en flot blomsterpark med mulighed for at nyde den medbragte frokost. Forlæng eventuelt turen med en rundtur i skoven. Parkering ved den nye park Bakkelunden på Bjerrevej i Horsens eller ved nær slottet på Boller Slotsvej. 

Læs mere
Sti ved Husodde
Foto: Destination Kystlandet

Husoddestien (ca. 2 km)

Husoddestien går på nordsiden af Horsens Fjord fra Horsens til Husodde Strand. Den hævede sti har en fin belægning og en storslået udsigt. Ved Blå Flag-stranden i Husodde er der kiosk, toiletter og gode muligheder for at sidde ved de mange opstillede bænke. Turen kan eventuelt forlænges med byparkerne Strandparken og Langelinie og den nye havn i Horsens. Parkering ved Strandparken på Strandparkalle eller ved Husodde Strand (Husoddevej). 

Læs mere

Kurvejene ved Vejle Fjord (Rundture 1,5-2,4 km)

Ved det smukke gamle sanatorium syd for Stouby, som i dag fungerer som et af landets bedste spa- og wellness hoteller, ligger en betagende park i udkanten af skoven med gamle historiske vandrestier. Kurvejene blev i sin tid brugt til behandling af tuberkulosepatienter. I dag er de offentligt tilgængelige for alle. Der er fire skiltede kurveje med hver sin farve på 1,5-2,4 kilometers længde. Tag f.eks. turen op ad den spiralformede sneglebakke, til fyrtårnet Træskohage fyr, gennem skoven og ned til badebroen ved den lille strand. Parkering hos Hotel Vejlefjord på Sanatorievej. 

Læs mere

Gyllingnæs (Rundtur - 9 km)

Tag turen ud til spidsen af den store halvø Gyllingnæs. Denne tur går langs halvøens vestkyst fra vadegrunden, der ligger for enden af en lille grusvej. Turen går primært på stranden, og undervejs kommer du forbi den flotte halvøens flotte herregård. Det sidste stykke vej ud til halvøens spids Kalsenakke, går du langs skoven Kalsehoved. På turen tilbage kan du gå inde i skoven for variationens skyld. Det er ikke muligt at fortsætte turen langs østkysten. Parkering ved Vadegrunden. 

Læs mere
Badebroen ved Sondrup Strand
Foto: Destination Kystlandet

Sondrup Strand (ca 2 km)

Sondrup Strand ligger ganske fredeligt i naturen ved Skablund Skov på nordsiden af Horsens Fjord. Denne korte tur går langs kysten vest for stranden på skiftevis grus- og græsstier. Turen slutter ved Vorsøvej. Her kan du forlænge gåuren ved at dreje til venstre og fortsætte mod Brigsted. Du kan også gå en tur i den hyggelige landsby Sondrup Strand eller kombinere med en tur rundt i det skønne naturområde Sondrup Bakker. Parkering ved offentlig p-plads fra Sondrupvej. 

Læs mere

Rundt om Bjørnsknude (ca 3 km)

Juelsminde by er omkranset af strand på tre sider. Fra den populære lystbådehavn kan du gå på en fin sti på Storstranden, som fører ud til den markante spids i landskabet, Bjørnsknude. Herfra har du en storslået udsigt til Fyn, Lillebælt, Endelave og Samsø. Turen fortsætter på den anden side af spidsen ad Grønbjerggaard Strand. Du kan gøre turen til en rundtur ved at gå tilbage gennem byen, eller følge Bjørnsknudevej tilbage til Storstranden. Parkering ved Havnen eller på den store parkeringsplads ved Rousthøjs Alle/Juelsminde Strand Camping. 

Læs mere
Strandgæster på Hou Strand
Foto: Hou Strandcamping

Hou-Saksild på stranden (8 km)

På Odderkysten er der mange kilometers uafbrudt strand. På denne strandtur i sommerlandet mellem Hou og Saksild går du på nogle af den jyske østkysts bedste strande. Her er der gode muligheder for at gå i bare tæer. Husk solcremen! Parkering ved p-pladsen på villavej i Hou eller pladsen ved Plantagevej i Saksild. 

Læs mere

Følg alle ruterne på digitalt kort

Zoom ind på kortet og se det udfolde sig. 

Skønne vandreture i de kystnære skove

Langs Kystlandets kyststrækning er der mange skønne skove med stier, der gør det muligt at gå helt ned til vandet og kombinere kyst- og skovoplevelsen på vandreturen.