Gå til indhold
Børn leger i sandet på Saksild Strand

Børnevenlige strande i Kystlandet

Foto: Jesper Rais

Roligt og lavt vand, sandstrand, masser af plads og spisesteder og faciliteter helt tæt på. I Kystlandet ved Horsens, Odder og Juelsminde finder du nogle af Østjyllands bedste strande.

De bedste strande i Kystlandet

Sol, sommer og en tur i bølgen blå! Er der noget bedre på en dansk sommerdag? Her er vores bud på de bedste, blødeste og mest børnevenlige sandstrande i Kystlandet.

 

Liste
Kort
Livreddertårn ved Saksild Strand med gæster på stranden
Foto: Destination Kystlandet
01

Saksild Strand

Er du og ungerne til klart badevand, blød sandbund og lækker kyststrækning, så langt øjet rækker? Så er Saksild Strand ved Odder-kysten lige noget for jer. Her er også gode toiletforhold, livreddertårn, isbod, spisesteder og mulighed for at leje kajakker, paddleboards og købe strandudstyr få meter fra stranden. God tur!

Læs mere
Strandstemning på Storstranden i Juelsminde - en del af Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
02

Storstranden i Juelsminde

Bred, rolig og særdeles børnevenlig strand i Juelsminde, centralt placeret nær det summende byliv i Danmarks måske dejligste havneby. Her får du virkelig gode is, en top-hyggelig lystbådehavn og en strand med gode faciliteter, en spritny badebro og masser af plads. Juelsminde om sommeren er ubeskriveligt charmerende.

Læs mere
Børn der leger på legepladsen ved Horsens City Camping ved Husodde Strand i Horsens - en del af Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
03

Husodde Strand i Horsens

Ikke mange kilometer fra Horsens centrum finder du Husodde Strand. En børnevenlig sandstrand med badebro, legeplads, offentlige toiletter og mulighed for at spille minigolf eller købe is hos naboen, Horsens City Camping. Stranden ligger i et smukt område med udsigt over Horsens Fjord.

Læs mere
Pige løber hen ad Hou Strand ved Hou Strand Camping mens bedsteforældre kigger i baggrunden
Foto: Destination Kystlandet
04

Hou Strand

Hou Strand ved Odder-kysten har lækker sandbund, smuk udsigt til Tunø og Samsø og ligger kun få hundrede meter fra den hyggelige havneby Hou. Faktisk er denne strand en af de få strande i Danmark, som er ægte handicapvenlig. En kørestolssliske til en bred badebro sikrer, at alle kan komme helt ud i vandkanten på de varme sommerdage! 

Læs mere
Endelave set fra luften
Foto: Destination Kystlandet
05

Endelaves Strande

Den lille ø Endelave i Kattegat ud for Hous kyst har flere børnevenlige strande, fordi der er lavvande hele vejen omkring øen. Du kan enten bade ved den lille havn eller ved én af de fine badestrande langs øen. Se her hvor!

Læs mere
Badebro ved stranden ved As Vig tæt på Juelsminde - en del af Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
06

As Vig Strand

Smukt beliggende i As Vig Bugt ligger denne fine badestrand. Du kan proviantere til turen i sommerhusområdet lige i nærheden og parkere bilen på en stor parkeringsplads helt nede ved vandet. Nemt!

Læs mere
Lækkert badevand ved Rude Strand ved Odder-kysten - en del af Destination Kystlandet
Foto: Claus Buur
07

Rude Strand

Rude Strand er en meget børnevenlig sandstrand i Saksild Bugten, lidt nord for Saksild Strand. Stranden ligger i læ bag høje skrænter, hvorfra der er en glimrende udsigt over havet. 

Læs mere
Luftfoto af Tunø en ø i Det Østjyske Øhav
Foto: Destination Kystlandet
08

Tunøs strande

Hop på færgen fra Hou mod den lille ø Tunø i Kattegat. Her er det let at finde en uforstyrret plet på en af øens små sten- eller sandstrande, hvor man kan være i fred.

Læs mere
Redningskrans ved Langelinie strand
Foto: Hanne Nielsen
09

Langelinie Bystrand i Horsens

Et stenkast fra Horsens Centrum finder du denne lille sommeroase, som med et tykt lag blødt sand og en 100 meter lang badebro er et dejligt sted at bade med ungerne. Omkring stranden er der gode faciliteter med toiletter, isbod og indkøbsmuligheder inden for kort afstand.

Læs mere
Bænk ved Daugaard Strand langs nordsiden af Vejlefjord på Juelsmindehalvøen - en del af Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
10

Daugaard Strand (Vejle Fjord)

På nordsiden af Vejle Fjord finder du Daugaard Strand i et skønt og bakket område. Stranden er godkendt til badning med det Blå Flag og har et grønt opholdsareal med parkeringsplads og toilet.

Læs mere
11

Fyel Badesø i Østbirk

Midt i Bakkelandets smukke natur ligger denne nye badesø med strand i en tidligere grusgrav. Det er oplagt at tage en dukkert i søen på en varm sommerdag – eventuelt kombineret med store naturoplevelser i området.

Andre gode steder at bade

Er du ikke til for meget sand mellem tæerne, er stranden ikke det eneste sted, du kan have en sjov badedag.

Bo tæt på stranden

Vågn op til en morgendukkert i havet og nyd de lyse sommeraftener på stranden. Her er vores forslag til, hvor du kan bo tæt på strand og vand.

#kystlandet: