Gå til indhold
To vandrere slår smut ved Horsens Fjord

Horsens Fjord

Foto: Destination Kystlandet

Kom med rundt om en af Danmarks smukkeste fjorde med et vidunderligt mix af natur og store oplevelser. Et slaraffenland for dig, der elsker frisk luft, vandring, cykling, vandsport og meget mere.

Horsens Fjord strækker sig fra Horsens Havn til Gyllingnæs på den nordlige side og til den hyggelige havneby Snaptun på den sydlige side.

Her møder du fjordens bugtende kystline, idylliske landsbyer, skovens dybe stille ro, bølgende marklandskaber, maritime havnebyer, charmerende øer og ikke mindst kulturbyen Horsens

Så er du typen, der sover med vandreskoene eller cykelhjelmen på, er det bare med at pakke rygsækken og begive dig ud på turen rundt om Horsens Fjord – også kendt som “Fjordminoen”. Tag alle 59 km. og overnat undervejs, eller tag blot én eller flere bidder af ruten. 

Her guider vi dig til turen og oplevelserne undervejs.

Med både vandre- og cykel-ruter og ideelle forhold til havkajak samt kite- og windsurfing er området omkring Horsens Fjord et paradis for alle, der elsker aktive naturoplevelser.

På øhop i Horsens Fjord

I fjorden finder du de to små hyggelige ø-perler, Alrø og Hjarnø, som bestemt er et besøg værd.

Alrø er landfast via en dæmning på fjordens nordside, og her mærker du hurtigt roen sænke sig, når du møder de charmerende bindingsværkshuse og fornemmer den helt ægte Morten Korch-stemning. For det var faktisk lige her, Morten Korch hentede inspiration til sine værker, og vi lover, at øen også byder på lækre madoplevelser.

Fra Alrø kan du i sommermånederne (maj til september) tage den lille cykelfærge videre til Hjarnø, og gå på opdagelse i det rige dyreliv, de fine strande og skibssætninger fra vikingetiden.

Herfra kan du tage Hjarnøfærgen videre over til fjordens sydside - eller tage cykelfærgen retur igen til Alrø. 

Cykelfærgen medtager både gående og cykler, og vi anbefaler, at du booker billet på forhånd (sejler maj til september).

Kort over Horsens Fjord

Se video: Kom med rundt om fjorden

Sov godt ved fjorden

På udkig efter flere oplevelser?

#kystlandet: