Gå til indhold
AQUA Forum svømmehal

Familietur på en regnvejrsdag

Foto: AQUA Forum

Den danske sommer kan godt få en til at sukke opgivende, når regnen endnu en gang banker mod ruden. Heldigvis har vi opskriften på en dag, der giver børn med smil op til ørerne – og ro i bilen hjem.

Svømmehallen – klassikeren som aldrig slår fejl

Selv den største regnbyge skal ikke stå i vejen for en badetur – i AQUA Forum venter der timevis af leg. Så snart I træder indenfor, får duften af klor og de begejstrede hvin fra vandrutsjebanen det til at krible i hele kroppen, og det kan ikke gå hurtigt nok med at komme i badetøjet.

Der er fire bassiner i svømmehallen, hvoraf det ene ligefrem har navnet Morskabsbassinet, så vi tør godt love, at der er vandsjov forude. Ud over en 56 meter lang vandrutsjebane finder I boblebænke, massagedyser, modstrømskanaler og vandfald i Morskabsbassinet. Er det for meget af det gode, kan du også tage nogle baner i motionsbassinet eller øve dit udspring fra 1 og 3 meter vippen eller 5 meter vippen for vovehalsene.

Har du helt små børn med, er der naturligvis også et 34 grader varmt babybassin, hvor I kan nyde vandet sammen. Der er desuden et puslerum, hvor du og din baby kan trække jer tilbage, når I har fået nok sanseindtryk. Her er der babybadekar, pusleborde og mikroovn.

Hvis dine børn er lidt ældre, kan I også slappe af sammen i spabadet og blive varmet godt igennem i saunaen, dampbadet eller tylariummet. Efter sådan en omgang har du glemt alt om strandene i Sydeuropa. 

Biblioteket – mere end bare bøger

Efter en formiddag i højt tempo er de rolige rammer bag de røde svingdøre på Horsens Bibliotek lige, hvad I har brug for. På etagen for børn og unge finder I ikke bare billedbøger, tegneserier og ungdomsbøger, men også bordfodboldbord, playstation og legeområde. Tjek desuden på forhånd, om der skulle være et gratis arrangement på programmet, som I kunne tænke jer at deltage i.

Slå jer ned på en af ”trapperne”, i en sækkestol eller i sofahjørnet, og kast jer sammen over de mange fortællinger, som vælter ned fra hylderne. Eller lad ungerne forsvinde ind i et spil FIFA, mens du selv hygger dig med læsestof fra etagen nedenunder. Der er også en særlig afdeling med computere beregnet til gaming, hvis der skal tungere skyts på banen. I legeområdet pryder en vaskeægte læsehest væggen og med 3 legehuse samt balanceredskaber, som I kan bruge til at lave en forhindringsbane – selvfølgelig under hensyntagen til de andre gæster – er der også noget for børnehavebørn, som ikke kan sidde stille.

Hvis I skal have en eftermiddagssnack, inden I vender snuden hjemad, kan I spise den i Skovbrynet på samme etage. Hvis I for eksempel er i sommerhus i nærheden, kan I overveje, om I skal bladre dvd’erne igennem og låne en med hjem til aftenunderholdningen.
 

#kystlandet: