Øens Tunø i Det Østjyske Øhav

Tunø kåret til Årets Ø 2024/2025

22.5.2024
Forfatter: Line Vinum
Foto: Melissa Villumsen

Det står nu sort på hvidt, at det gode liv findes på Tunø, der netop er blevet kåret til årets ø af Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer. Destination Kystlandets direktør er begejstret og stolt.

      
Direktør ved Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg, er ovenud begejstret over nyheden om Tunøs nye titel.

- Det er en fantastisk og velfortjent sejr, og jeg er så glad for, at det helt unikke ø-liv, fællesskab og modstandsdygtighed, som Tunøboerne har, er blevet set og hørt, siger Helle Berthold Rosenberg.

Med kåringen af Årets Ø 2024-2025 vil Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer hylde danske ø-samfund, der er kendetegnet ved "Det gode liv på øen - hele året rundt" og som har gjort en aktiv indsats for dette. De tre nominerede øer, Anholt, Aarø og Tunø, er blevet besøgt og vurderet af komitéen, og det blev altså den lille ø ud for Odder-kysten som render med vindertitlen.

Begrundelsen for sejren lyder i en pressemeddelelse fra Forenet Kredit: "Tunø vinder prisen som Årets Ø 2024-2025, fordi de har lavet en imponerende turnaround. De har haft en masse modgang, men de har vendt udviklingen og har nu et stigende antal øboere, hvilket er virkelig godt klaret i disse tider."

Udover et kæmpe skulderklap til beboere, frivillige og de erhvervsdrivende på Tunø, venter også en stor kåringsfest for alle øens beboere d. 8. juni, hvor partnerskabet bag "Årets Ø" vil uddele en præmie på 50.000 kr. til gavn for udviklingen af øen.  

Formålet med konkurrencen er at fejre lokalsamfundene, støtte udviklingen samt øge kendskabet til øerne i Danmark. Dette er et formål, der går hånd-i-hånd med den destinationsudvikling som Kystlandet arbejder ind i - og som kun kan lade sig gøre i samråd med beboerne på deres præmisser.  

Læs mere på forenetkredit.dk.
 

Helle Berthold Rosenberg, Direktør for Turistsamarbejdet Kystlandet
Kontakt

Direktør

helle@kystlandet.com