©  Foto:

Stouby Strand

På nordsiden af Vejle Fjord ligger wellness-hotellet Hotel Vejlefjord. For enden af deres smukke park med historiske kurveje ligger en lille strand og en fin badebro, som frit kan benyttes af alle.

Tag en dukkert ved spahotellet

Nordsiden af Vejle Fjord er kendetegnet ved Danmarks længste kystskov og markante skråninger og skrænter. Her i det rå og uspolerede landskab er det naturen, som hersker – på nær ved det gamle sanatorium syd for Stouby, som i dag fungerer som et af landets fineste wellness-hoteller. Her ligger en smukt anlagt park, som står i markant kontrast til den omkringliggende mere urørte natur.

Ned til vandet ligger denne lille strand med en fin, lang badebro. Her er der ikke tale om en klassisk lang og bred badestrand med iskiosk, livreddere og hele molevitten. Næh, Stouby Strand er et roligt og fredeligt sted at hoppe en tur i vandet, omgivet af et visuelt smukt tæppe af natur. Og badevandskvaliteten er glimrende.

Badebroen bliver flittigt benyttet af hotellets gæster, som kommer i deres badekåber, men den er tilgængelig for alle.

Stranden er ikke stor, og er på begge sider afgrænset af store sten og træer, som vokser i vandkanten. Bunden er relativt stenet og med tang. Bag den meget lille strand er der et græsareal, hvor man kan gøre ophold. Men andre faciliteter er der sådan set ikke ved selve stranden. Men man skal kun gå en kort tur op gennem den smukke park langs rhododendronbuskene for at komme til hotellet og deres gratis parkeringsplads.

 

Kombiner med en vandretur, et måltid mad eller en gang wellness

Ved Hotel Vejlefjord er der adgang til toiletter. Her ligger også en fin restaurant, Brasseriet, hvor du kan få en lækker frokost eller en kop kaffe og kage. Hvis du har planlagt og bestilt på forhånd, kan du kombinere en dukkert i Vejle Fjord med en tur i hotellets imponerende spa-afdeling, som er fyldt med termiske bade af forskellig karakter. Det er en kæmpe oplevelse!

Vi anbefaler også, at du går en tur på de historiske kurveje, som tidligere blev brugt til behandling af patienter. Ruterne går gennem parken, skov og langs kysten, og der er mange spændende og finurlige detaljer undervejs. En af kurvejene fører til det smukke Træskohage Fyr.

 

Andre strande ved Vejle Fjord

På denne side kan du finde andre strande i nærheden af Stouby Strand.

Alternativt kan du på denne side finde inspiration til andre oplevelser på nordsiden af Vejle Fjord.