©  Foto:

Shelterplads i Staksrode Skov

Ualmindeligt smukt placeret ud til de dramatiske kystskrænter ved Vejle Fjord, ligger denne shelterplads i en af Østjyllands flotteste skove. Der er bålplads og multtoilet på stedet – og fri adgang til den imponerende natur.

En udsigt svær at matche

Overnatning med havudsigt plejer at koste kassen, men ved denne shelterplads i Staksrode Skov på Juelsmindehalvøen kan du overnatte i første række ganske gratis, omgivet af skovens træer. Her er ingen roomservice, badekåber eller bløde dyner. Der er tale om primitiv overnatning, når det er allerbedst. Her er god plads til hygge om bålet og at udforske naturen. Og så er der tag over hovedet til når det danske vejr viser sig fra sin mindre bedårende side.

Pladsen ligger kun få meter fra kysten, men på toppen af en høj skrænt. Derfor er der dømt panorama-udsigt over Vejle Fjord, Kattegat og nordsiden af Fyn. Forestil dig at vågne til det!

 

Først-til-mølle

Shelteren ved Staksrode Skov kan ikke bookes. Der er plads til 6-8 personer i shelteren. 1 gruppe kan ikke reservere shelteren til sig selv, hvis der er plads til flere. I kan med andre ord ikke gøre krav på hele shelteren fordi I var der først.

Ved shelteren er der en bålplads med grill. Det er tilladt at sanke træ i skovbunden til brug på bålpladsen. Foruden et multtoilet er der ikke øvrige faciliteter.

Parkering kan foretages ved den offentlige p-plads i Staksrode Skov for enden af Stenhøjsvej. Derfra er der godt og vel 1100 meter til shelteren. Bare følg de blå skilte, så kommer du frem.

 

Er du mere til teltning?

Foruden shelterpladsen er der også to kystnære teltpladser i Staksrode Skov. Disse ligger i den vestlige og østlige del af skoven. Shelterpladsen ligger midt i mellem.

 

De skønne omgivelser

Staksrode Skov er en af Danmarks mest betagende skove. Ved de markante skrænter ned mod Stenhøj Strand ligger træerne hulter til bulter, hvilket er et ganske spektakulært syn. Der er tre vandreruter (blå, gul og rød), som leder rundt i skoven. Den gule rute på fem kilometer er den klart smukkeste af turene med særligt voldsomt landskab. Ruten kommer blandt andet forbi borgruinen Stagsevold.

Nedenfor de høje skrænter ligger Stenhøj Strand. En trappe zigzagger ned ad skråningen. Ved stranden er der en badebro, men ellers ingen faciliteter. Der ligger mange væltede træer på stranden, så hvis du vil gå en tur på den to kilometer lange strand, skal du være klar på at kravle lidt.  Der er desuden gode chancer for at finde fossiler ved stranden.

 

Mere primitiv overnatning

På denne side kan du finde inspiration til andre shelters og teltpladser i Kystlandet.