skip_to_main_content
©  Foto:

Karensminde Frugtplantage

I Karensminde Frugtplantage kan du komme ud og plukke din frugt selv eller du kan købe frisk frugt og æblemost i gårdbutikken. Sæsonen begynder cirka midt i juli, hvor vi starter op med sødkirsebær, hindbær, ribs og blåbær. Senere kan du plukke blommer, brombær, pærer og æbler i plantagen eller købe dem i gårdbutikken. På vores hjemmeside og på vores Facebook side kan du følge hvilke sorter der er sælges her og nu.

Find din ynglingssort
Vort sortiment består af både nye og gamle sorter. Af æbler har vi f.eks Pinova, Elstar,Wellant, Gala, Mutzu, Filippa Bellida, Cox Orange, Ingrid Marie og Belle de Boskoop.
Af pæresorter har vi bl.a. Concorde, Comice og den kendte danske sort Clara Frijs. Inden for blommer kan nævnes Opal, Jubilæum, Victoria og Reine Claude. Derudover har vi både sure og søde kirsebær, brombær, blåbær, ribs og hindbær.
Vi planter løbende nye sorter for at udvide og forny vort sortiment. 

Æblemost
Æblemosten er presset af håndplukkede æbler fra egen plantage.
Der laves æblemost af forskellige sorter, så der er noget for enhver smag. Æblesorterne blandes i nogle tilfælde for at få den helt rigtige aroma og smag.

Skånsom dyrkning
Plantagen dyrkes konventionelt, men vi lægger stor vægt på, at dyrkningsmetoderne er miljøskånsomme.

Smørblomsten
Karensminde Frugtplantage er en del af det lokale netværk Smørblomsten som arbejder for at udbrede kendskabet til de lokale produkter og den gode smag ved Odderkysten.