©  Foto:

Brigsted Shelter- og Naturlejrplads

På nordsiden af Horsens Fjord, ved vadestedet til Vorsø, ligger denne fredelige og naturskønne naturlejrplads. Her kan du overnatte i shelter eller eget telt ved en rolig strand.

Primitiv overnatning ved Horsens Fjord

Cirka 16 kilometer øst for Horsens Centrum (hvis du følger de populære vandre- og cykelruter rundt om Horsens Fjord) ligger denne fredelige lejrplads, hvor du kan overnatte gratis. Brigsted ligger fredeligt og isoleret, langt fra trafikeret vej. Selve naturlejrpladsen er placeret ned til stranden for enden af Vorsøvej. Den er dog fint afskærmet fra vind, da pladsen er godt beplantet.

Pladsen er cirka 1000 m2 og ligger på en grund tilhørende den nærliggende æbleplantage. Hele området er græsklædt, og der må slås telt op, hvor der er plads. Der er to shelters på pladsen med plads til 5-6 personer i hvert shelter. Der er desuden bålplads (brænde er tilgængeligt på pladsen), borde, bænke, vandpost og en fin toiletbygning. Bemærk dog, at vandposten er lukket 1. oktober til 1. april.

 

Pladsen kan ikke bookes

Det er gratis at overnatte på pladsen, men det er ikke muligt at booke på forhånd. Det er først-til-mølle-princippet, som gælder. Vær opmærksom på, at I ikke må afvise andre gæster, hvis der er plads til flere i shelters.

 

Om området

Selve lejrpladsen ligger cirka 60 meter fra Brigsted Strand, som er dækket med små sten. Her er der ekstremt lavvandet, og når du kigger udover vandet, ser du øen Vorsø foran dig. Stedet fungerer som vadested til øen. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at vade til Vorsø uden at have booket en guidet tur på forhånd. Odder Museum og Museum Horsens arrangerer ture til øen, men du har også mulighed for at booke en tur direkte gennem øens eneste beboer, naturvejleder Jens Gregersen. Læs mere om Vorsø på denne side.

Nærmeste indkøbsmulighed ligger cirka 2 kilometer væk i Søvind. Pladsen ligger få hundrede meter fra vandreruten Fjordminoen, og fungerer glimrende som rast på vandringen rundt om fjorden.

På denne side kan du finde inspiration til oplevelser ved Horsens Fjord.

 

Vil du hellere ind i varmen?

Regner det ude? Ganske tæt på lejrpladsen ligger Brigsted B&B, som tilbyder overnatning på skønne værelser med fine faciliteter.

Tjek denne side, hvis du søger alternativer til primitiv overnatning i området.