Thomas Dambos Jensnej i Brædstrup

Forslag til en ferie på budget i Odder, Horsens og Juelsminde

Foto: Line Vinum

Ferie rimer på oplevelser og eventyr, men det er ikke let med lavvande på feriekontoen. Vi har derfor samlet en række billige og gratis oplevelser både til børnefamilier, de kultursultne og de aktive outdoor-mennesker, for vi ønsker, at alle skal holde ferie med god økonomisk samvittighed.

Budget-venlig ferie i Kystlandet

Her er vores bedste bud til en billig endagstur for hele familien lige her i Kystlandet.

Liste
Kort
Skattejagten Rundt Destination Kystlandet dreng holder medaljer
Foto: Kristoffer Loft

Find de 5 skatte i Kystlandet

Med Kystlandets 5 unikke skattejagter bliver både børn og voksne guidet rundt i byerne Horsens, Brædstrup, Odder og Juelsminde samt hele Tunø rundt. Med et skattekort i hånden skal I løse opgaver og svare på spørgsmål, og når I kommer i mål, er der en medalje til de mindste skattejægere. Udvælg en enkelt skattejagt eller prøv dem alle sammen.

Læs mere

Snup fire museer på samme billet

For kun 200 kr. per næse kan I opleve 4 museer i Horsens på 7 dage - normalprisen er op til 315 kr. Museerne spænder lige fra fængslende fortællinger på Europas største fængselsmuseum og til nutidig kunst og klassiske værker på Horsens Kunstmuseum. Derimellem finder I både historiske fortællinger fra Horsens samt industri- og velfærdssamfundets udvikling. Der er et museum for enhver smag, og måske prøver I noget nyt.

Læs mere
Trolden Jensnej
Foto: Destination Kystlandet

Trolden Jensnej

I Ring Skov ved Brædstrup er der blevet spottet en trold! Og der er endda taget billeder af ham! Tag familien med en tur i aktivitetsparken og se om I kan finde trolden i skoven, som siges at holde no...

Læs mere
Børn afholder krabbeløb
Foto: Destination Kystlandet

Krabbevæddeløb på Juelsminde Havn

Juelsminde Havn byder både på maritim stemning, lækre spisesteder og ishus samt masser af aktiviteter for børn. Sæt noget madding, eks. pålæg, en snegl eller musling, på en tøjklemme og tag på krabbefangst. Hvilken krabbe kommer hurtigst ned af rampen og tilbage i vandet? 

Læs mere
Familie ved bål i Eventyrskoven nær Odder
Foto: Destination Kystlandet

Varm kakao over bål ved et shelter

Hyg over et knitrende bål i ly for vinden ved et af Kystlandets mange natur-shelters - eller gå all in og prøv kræfter med en (gratis) overnatning i naturen. 

Læs mere

Besøg en park med fokus på biodiversitet

Tag forbi Bakkelunden, den nye park og legeplads, som ligger i gåafstand fra Horsens Centrum. Det bakkede landskab er formet af en kvart million tons overskudsjord fra byggeprojekter, og både træer, planter og blomster er blevet plantet med fokus på at styrke biodiversiteten. Tag en madpakke med og nyd den i picnic-området, mens børnene brænder krudt af.

Læs mere
Havnen i Norsminde set fra oven
Foto: Aleksander Mogensen

Picnic på Norsminde Havn

Den lille hyggelige havn ligger en kort bustur fra Odder. Gå en tur i området eller gør brug af de mange faciliteter på havnen, hvor I finder både grillplads, madpakkehus, legeplads og krabbebro. Forkæl jer selv med en hjemmelavet fiskefrikadelle fra Norsminde Fiskehus.

Læs mere

Oplev hele solsystemet på 3 kilometer

Få både leg, læring og bevægelse på Planetstien, som starter ved solen, og tager jer igennem hele vores solsystem ved at vise afstanden mellem alle planeterne i målestoksforholdet 1:1498 millioner. Turen kan både tages på gåben eller på cykel, og stien er tilgængelig både for barnevogne og kørestolsbrugere.

Læs mere
Mand spiller disc-golf med frisbee i park
Foto: Destination Kystlandet

Udfordr vennerne i Disc-Golf

En sjov aktivitet, der er perfekt til en eftermiddagstur i Bygholm Park. Hos Comwell Bygholm Park kan I gratis låne udstyr, hvis I ikke har jeres egen frisbee. Afslut dagen med grill og hygge i den skønne park.

Læs mere
Strandtur til Saksild Strand
Foto: Destination Kystlandet

En tur på stranden

Saksild Strand er den bedste i hele Kystlandet, og med sin lange hvide sandstrand, klart vand og alle tænkelige faciliteter gør det stranden perfekt til en heldagsudflugt. Medbring en køleboks fyldt med kolde drikkevarer, og når I har brug for en pause fra badningen.

Læs mere
Familie på tur
Foto: Destination Kystlandet

Eventyrlige gåture for de mindste

Med appen Natureventyr i hånden kan I kombinere digitale, stedsbundne eventyr med naturoplevelser. De eventyrlige fortællinger guider jer på en tur, hvor alle sanserne kommer i spil undervejs. Natureventyr henvender sig til børn i 4-9 års alderen, og i Horsens-området finder I hele 4 eventyr.

Læs mere

Kreativitet for hele familien

Midt i Horsens ligger Kulturstationen, hvor der hver weekend afholdes musikalske workshops, koncerter og kreative værksteder. Hele familien skal blot medbringe nysgerrighed, fantasi, gåpåmod og en madpakke, som kan nydes i fællesområdet på 1. sal.

Læs mere
Klatretårnet på den store udendørs legeplads i Juelsminde
Foto: Destination Kystlandet

Arkitektur eller legeplads?

Det er selvfølgelig en legeplads. Juelsminde Naturlegepark er en unik udendørs legeplads, hvor klatretårn, rutsjebane, fitness-udstyr, tarzanbane, svævebane, padel tennis, bord-bænkesæt, toiletter og meget meget mere danner rammerne om den perfekte familie udflugt.

Læs mere
Skilt ved stranden på Kyststien Snaptun-Juelsminde
Foto: Destination Kystlandet

Den flotteste vandrerute i Kystlandet

Kyststien mellem Snaptun og Juelsminde følger kysten det meste af ruten, og når du ikke går langs vandet, kommer du igennem smukke skove. Der er mulighed for bustransport mellem byerne, og bussen går også til Horsens. Har du mod på en længere tur - så fortsæt af Fjordminoen.

Læs mere
Ældre par på cykeltur kigger på skilt ved Gudenåens udspring
Foto: Hærvejen Region Syddanmark

På cykeltur langs Gudenåen

Den skiltede rute R33 går fra Gudenåens udspring, gennem Tørring, tæt forbi Den Genfundne Bro og Brædstrup, og ikke mindst det smukke område ved Klostermølle og Sukkertoppen. I sommerferien kan du gratis tage modstrømsbussen tilbage til dit udgangspunkt - god tur!

Læs mere

Se også

Familie går i åen ved Den Genfundne Bro
Oplevelser ved Den Genfundne Bro
vandrere på Fjordminoen
Vandreruter i Østjylland
Cyklister på Den Genfundne Bro
Cykelruter i Østjylland
Vandhalla i Hou
Tilgængelige oplevelser i Kystlandet