Gå til indhold
Cykeltur ved Hou

Rundture på cykel i Kystlandet

Foto: Jens Hasse

Kystlandets dejlige cykelterræn er indbydende til cykelture, og udbuddet af cykelruter er stort. Men mange af landets skiltede ruter går fra A-B. Og så bliver turen pludselig dobbelt så lang, når du skal tilbage igen. Vi guider til rundture, hvor du kommer tilbage til startpunktet.

Med bilen på cykeltur

De fleste cyklister foretrækker at tage bilen ud til det sted, hvor de gerne vil cykle en tur, og køre en rundtur med udgangspunkt i parkeringspladsen. Det gør det muligt at komme vidt omkring og opleve noget nyt hver gang. Der er da også  en vis komfort ved at kunne hoppe direkte ind i bilen og komme hurtigt hjem igen. Og det skal ikke undervurderes i en travl hverdag, hvor du også skal nå både ditten og datten og 1000 andre ting. 

Nedenfor har du vores anbefalinger til meget forskelligartede cykelture i Kystlandets varierede natur. 

 

Vores bedste forslag

Liste
Kort
Cyklister på Alrø med skilt for cykelfærgen i forgrunden
Foto: Destination Kystlandet

Rundt om Horsens Fjord (52 km.)

Cykelruten rundt om Horsens Fjord er en fantastisk smuk og varieret tur. Den kan sagtens tilbagelægges på én dag, men vi anbefaler at lægge en dag eller to oven i hatten for at få tid til masser af afstikkere, pitstop og unikke oplevelser. 

Læs mere
Familie på cykeltur Kulturringen Moesgaard Odder
Foto: Destination Kystlandet

6 skønne rundture ved Odder (16,9-42 km)

Seks forslag til rundture omkring Odder by med forskellige temaer. Begiv dig ud på Fjordturen, Højdeturen, Moseturen, Landsbyturen, Kirke- og historieturen eller Naturturen og oplev egnens varierede og fredelige cykelterræn.

Læs mere
To cyklister cykler langs en vej med vand i baggrunden
Foto: Destination Kystlandet

Rundt om Juelsmindehalvøen (77 km)

Oplev alt det bedste som Juelsmindehalvøen har at byde på på denne skønne rute. Ruten går fra Horsens Fjord langs kysten til den dejlige havneby Juelsminde, videre langs det skønne skovklædte landskab ved Vejle Fjord og tilbage mod Horsens Fjord via bakkekammen Bjerrelide. Rundturen er Hedensted Kommunes del af den østjyske cykelrute, Kulturringen. 

Læs mere

Bjergturen - Bestig Danmarks højeste punkter (43 km)

I Bakkelandet ved Brædstrup finder du flere af landets højeste bakketoppe. Denne tur tager dig fra Brædstrup til Den Genfundne Bro og videre til Yding Skovhøj, Ejer Bavnehøj, Slaggård Banke og Vorbjerg Høje inden du ender tilbage ved Bakkelandets hovedstad, Brædstrup.   

Læs mere
Billede af Mossø set fra Klostermølle
Foto: Karen Heslinga

Rundt om Mossø (28 km)

Turen rundt om Jyllands største sø byder på flot, kuperet natur, hyggelige landsbyer, god udsigt og masser af flotte steder at tage et hvil. Turen fører dig blandt andet forbi Klostermølle, Sukkertoppen, Gl. Rye og Øm Kloster. Dejlig rundtur i noget af Danmarks smukkeste landskab. 

Læs mere
Lyngbakker ved Ryhule nær Salten Langsø
Foto: Destination Kystlandet

Rundt om Salten Langsø (23 km)

Mossøs nabo mod vest hedder Salten Langsø. Denne aflange sø ligger ved det flotte naturområde Ryhule, og ruten rundt om søen går via de tre landsbyer Addit, Salten og Gl. Rye. Undervejs kan du se skov, hede og lyngbakker og besøge det historiske Gl. Rye Flyveplads med mange levn fra besættelsestiden. På sydsiden af søen ligger adskillige mindre søer heriblandt Blidsø, der er en populær badesø. Kombiner eventuelt med turen rundt om Mossø.  

Læs mere
To der cykler ud af en sti på Endelave
Foto: Destination Kystlandet

Rundtur på Endelave (11,5 km)

Kaninernes ø i Kattegat byder på fredelig og bevaringsværdig natur. Tag din cykel med på færgen eller lej en cykel på øen. Der er mulighed for flere rundture på øen. Denne rute tager dig fra byen omkring øens nordlige spids igennem naturområdet Øvre. 

Læs mere
Luftfoto af Tunø - bilfri ø for hele familien midt i Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet

Børnevenlig rundtur på Tunø (8,8 km)

Tunø er en lille øperle i Kattegat. Og så er øen bilfri. En stor del af øens veje er asfalterede, og med fraværet af biltrafik er det en fredelig og sikker oplevelse at cykle omkring på øen. På turen vil du mærke den helt særlige, idylliske og nærmest nuttede østemning, der kendetegner øen. Kombiner eventuelt med den populære vandretur/skattejagt rundt langs øens kyst. 

Læs mere
Udsigt over vildtreservatet fra bakke i Stensballe
Foto: Destination Kystlandet

Rundt om Nørrestrand (13 km)

Vildtreservatet Nørrestrand i den nordlige udkant af Horsens er en større sø og floddelta, som forbinder Hansted Å med Horsens Fjord. På sydsiden af søen kører du på skovklædte grusstier, mens du på nordsiden kører på en hyggelig, kuperet landevej. Flere steder undervejs på turen er der fine udsigtspunkter, og du kommer også forbi et større område med vildheste på nordsiden af søen. 

Læs mere
Udsigt over Vejle Fjord fra bakke nær Daugård Strand
Foto: Destination Kystlandet

Rundtur ved Daugård (15,4 km)

Denne tur fører dig gennem noget af Vejle Fjords smukke natur. Fra Daugård kommer du gennem det kuperede landskab mod Daugård Strand og Rohden Ådal, hvor der er en imponerende udsigt over fjorden. Via Belle kører du ind i land mod landsbyen Ørum ad en flot, naturlig landevej langs Ørum Å.  

Læs mere
Skovsti i Rohden Sønderskov
Foto: Destination Kystlandet

Skovene ved Vejle Fjord (8,6 km)

Kyststrækningen ned mod Vejle Fjord er kendetegnet ved skove, der ligger som perler på en snor - flere steder med stejle skrænter ned mod havet. Denne kortere tur fører dig langs Rohden Ådal, gennem Rohden Sønderskov, Ullerup Skov og Grund Skov. Undervejs kommer du forbi Rohden Gods og ganske tæt på Hotel Vejlefjord. Kombiner eventuelt med et måltid mad ved hotellet og en gåtur i den smukke park. 

Læs mere
Kystnære greens i Juelsminde Golfklub - en del af Destination Kystlandet
Foto: Juelsminde Golfklub

Rundtur ved Juelsminde (13,9 km)

Udforsk ferie- og havnebyen Juelsminde, mens du tramper i pedalerne på denne rute, som tager dig gennem byens centrum, forbi Juelsminde Minigolf mod vest til Klakring og Vesterby, og gennem Juelsminde Golfklubs arealer. Det sidste stykke tilbage til byen går langs kysten ved Sandbjerg Vig. Efter turen kan du nyde et måltid mad eller en kold forfriskning ved havnen inden turen går hjem. 

Læs mere

#kystlandet: