Tre cyklister på cykelferie i Kystlandet

Kulturringen gennem Kystlandet

Foto: Martin Ravn

Kulturringen er 540 km. ren cykellykke fordelt på mere end 20 skiltede og astfalterede etaper i Østjylland. 5 etaper går gennem Kystlandet, og vi guider her til en unik cykeloplevelse med bakker, kyst, skov, ø-hop og kultur-oplevelser på vejen.

Danmark er et perfekt cykelland - uanset om du er til længere, fysisk krævende strækninger eller til dem med et langsommere tempo og massevis af oplevelser undervejs.

Kulturringen giver dig mulighed for at sammensætte den rute, der passer til netop din form og fart - og til familien eller vennerne, som skal med.

Du behøver ikke tage Kulturringen i sin helhed. Her anbefaler vi 5 fede etaper, som tager dig igennem Kystlandets landskaber fra Moesgaard i nord til Rosenvold på sydsiden af Juelsmindehalvøen.

5 etaper med kyst og kultur

Liste
Kort
Familie på cykeltur Kulturringen Moesgaard Odder
Foto: Destination Kystlandet
01

Fra Moesgaard til Odder (22 km.)

Kulturringen Rute 2: Start i skovene syd for Aarhus, og følge ruten mod syd til det populære ferieområde Odderkysten inden turen går ind i land til Odder by. Undervejs kommer du forbi flere populære badestrande og den charmerende havneby Norsminde ved indsejlingen til Norsminde Fjord.

 

Læs mere
Tre cyklister på Kulturringen fra Odder mod Gylling
Foto: Destination Kystlandet
02

Fra Odder til Gylling (19 km.)

Kulturringen Rute 3: Start dagens etape i Odder, hvor du inden afgang kan proviantere til turen og gå på opdagelse i byens hyggelige gader. Sæt herefter kursen sydover mod Gylling. Undervejs kan du tage et pitstop i havnebyen Hou og nyde en is og den maritime stemning på havnen. Så er benene klar til næste træk!

Læs mere
To cyklister cykler ud af en badebro
Foto: Destination Kystlandet
03

Fra Gylling til Torrild (41 km.)

Kulturringen Rute 4: Spænd cykelhjelmen i Gylling og nyd den smukke natur med strandenge på turen mod Horsens Fjord, hvor du krydser dæmningen til øen Alrø. Her er Morten Korch-idyllen til at få øje på, så tag en tur og kig dig omkring. Herefter går ruten mod nord, vest om Odder til destinationen, Torrild.

Læs mere
Far med to børn nyder udsigten på cykeltur ved bro hen over vand
Foto: Destination Kystlandet
04

Fra Hjarnø til Rosenvold (31 km.)

Kulturringen Rute 21: Ruten starter på Hjarnø, hvor du bl.a. kan finde Danmarks næstmindste kirke og flere fine strande. Herfra tager du færgen til Snaptun på fastlandet, hvor ruten tager dig forbi smukke parkanlæg, den livlige havneby Juelsminde og til skønne strande. Ruten slutter ved Rosenvold.

Læs mere
To cyklister cykler langs en vej med vand i baggrunden
Foto: Destination Kystlandet
05

Fra Rosenvold til Hjarnø (46 km.)

Kulturringen Rute 22: Fra Rosenvold kan du tage en afstikker til det smukke Vejlefjord, hvor du på ruten kommer forbi gallerier, møller, en nedlagt arrest, et traktormuseum og et frilandsmusum. Her bliver noget at fortælle om, når du kommer hjem! Du kan også prøve kræfter med én af de stejleste stigninger i Danmark, nemlig Askebjerg ved Daugård.

Læs mere

Kig forbi Cykelsmeden

Hos Cykelsmeden Odder kan du leje cyklen til cykelferien eller få den repareret. Du er altid velkommen til at kigge forbi og benytte cykelpumpen eller låne et værktøjssæt, så du selv kan klare de mest basale småreparationer.