Gå til indhold

Turforslag i naturen

Foto: Sarah Green

I Kystlandet finder du stakkevis af wauw-, neeeej- og åhh-naturoplevelser. Her får du forslag til fede dagsture, hvor du kommer helt tæt på.

Vil du med ud i naturen?

Bjergtagende udsigtspunkter, det smukkeste stykke af Gudenåen, idylliske skovbyn med fjordudsigt, historiske stier og ikke mindst 266 kilometer kyststrækning, der er som skabt til store og små oplevelser. Find forslag til fede dagsture i Kystlandets natur. 

Liste
Kort
Par står omkring bord bænkesæt ved Den Genfundne Bro
Foto: Destination Kystlandet
01

Mikroeventyr ved Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro finder du midt i et billedskønt naturområde ved Vestbirk nordvest for Horsens, med næsen i trækronerne henover Gudenåen. Det perfekte mikroeventyr for dig, der elsker den fri natur krydret med en god historie - og uden for meget bøvl. 

Læs mere
Kvinde vandre ved Øvre på en sti på øen Endelave
Foto: Sarah Green
02

Endagstur til Endelave

Der er mange gode grunde til, at vores dejlige kaninø blev kåret til årets ø i Danmark i 2021. Du kommer til at elske Endelave.

Læs mere
Udsigt med fjord og fyrtårn i området ved Hotel Vejlefjord
Foto: Hotel Vejlefjord
03

Frisk tur med fjord, fyr og kurveje

Denne tur tager dig forbi billedskønne landskaber langs de forfriskende kurveje ved det smukke Vejle Fjord og Træskohage Fyr. Når du indånder den friske fjordluft, mærker du præcis hvorfor egnen er - og har været - et yndet kurområde med fokus på krop og sind. 

Læs mere
Stenhøj Strand
Foto: Chaline Engelhardt
04

Strandture året rundt

Al vejr er godt strandvejr! På Kystlandets strande langs Odderkysten, på Juelsmindehalvøen eller omkring Horsens kan du meget mere end at solbade og slappe af. Her kan du hele året rundt slå smut, nyde en picnic, samle strandskaller og sten, vinterbade eller bare nyde naturen.

Læs mere
Luftfoto af Nørrestrand, Fængslet og Horsens by
Foto: Malik Parsberg Skydsgaard
05

Få vild natur nær Horsens bymidte

Kun et stenkast fra Horsens centrum finder du denne naturperle, nemlig vildtreservatet Nørrestrand – Og det nye byudviklingsområde i Horsens, hvor Nybyggerne på TV2 optages, ligger bare en kilometer herfra og har udsigt udover hele herligheden.

Læs mere
06

På eventyr i Sondrups dybe skove og høje bakker

Sondrup Bakker byder på en fantastisk udsigt og skiltede vandreruter, som vi bestemt vil anbefale.

Læs mere
Dronebillede af Uldum Kær
Foto: Hedensted Kommune
07

Rejs til Verdens Ende ved Uldum Kær

I Uldum Kær ligger et stort mose- og kærareal ved Gudenåen, der er fantastisk at gå på opdagelse i for både store og små. Besøg også Uldum Mølle, hvor moselig, møllesten og havregryn går hånd i hånd.

Læs mere
08

En dag ved kysten

Drag på udflugt og udforsk den bynære kyst på nordsiden af Horsens Fjord.

Læs mere
09

Historisk tur langs sydsiden af Horsens Fjord

Er du vild med naturoplevelser, så tag på en 26 km rundtur i området ved Boller og Bjerrelide på sydsyden af Horsens Fjord. Her finder du et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket - og en masse historiske seværdigheder. Turen er perfekt til både cykel og mountainbike.

Læs mere
Familie står op toppen af sukkertoppen
Foto: Destination Kystlandet
10

Sukkertoppen - en udsigt svær at matche

Sukkertoppen hører ikke til de mest kendte udsigtspunkter – ej heller er det blandt de højeste – men udsigten er svær at matche. Det er det perfekte sted at hælde en varm kop kaffe op eller poppe en god flaske vin. 

Læs mere
11

Cykl rundt om Horsens Fjord og udforsk de små øer

Er du frisk på øhop i Horsens Fjord? Start cykelturen i Horsens og cykl nord om fjorden ud til Alrø og over Hjarnø. Undervejs kommer du endda ud at sejle med den charmerende lille cykelfærge.

Læs mere
12

Dagstur på Kyststien Snaptun-Juelsminde

Forbered dig på en gudesmuk og dejligt varieret vandrerute mellem de to stemningsfulde havnebyer Snaptun og Juelsminde - lige ved kysten! Du kommer gennem dybe skove, brede sandstrande, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, inden du når frem til drønhyggelige Juels

Læs mere
Familie på skattejagten Tunø Rundt - en af fire skattejagter i Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
13

Find skatten på Tunø

3½ kvadratkilometers bilfri lykke med masser af spænding. Det er, hvad du får, når du tager familien med på skattejagt på den lille ø Tunø ca. 8 km. fra den jyske kyst. Hent skattekortet og kom med på jagten efter medaljer og sjov læring!

Læs mere

Flere turforslag

En mor, en far og en datter gør holdt på naturstien Horsens-Silkeborg i Kystlandet
Turforslag: Aktive dagsture
Øen Endelave i Det Østjyske Øhav
Turforslag i Det Østjyske Øhav
Søren Sørøver fra Brandbygegaard viser fine nyhøstede løg fram i haven nær Alrø i Odder
Turforslag: Madoplevelser i Kystlandet
Børn går på Stenhøj strand
Oversigt over turforslag

#kystlandet: