©  Foto:

Horsens Middelalderfestival

Oplev de nervepirrende ridderturneringer, de gakkede gøglere og slå en handel af med markedsfolkene i boderne til Nordeuropas største middelalderfestival. Hvert år fyldes det moderne Horsens af middelalderens magiske stemning, når FÆNGSLETs borgmure og byens midte fyldes af riddere og andet godfolk til Horsens Middelalderfestival.

Nordeuropas største middelalderfestival

Du sendes på en rejse tilbage i tiden, når ca. 60.000 mennesker mødes til Horsens Middelalderfestival. Over to dage forvandles FÆNGSLET til en levende borg, hvor riddere i raslende rustninger roligt går rundt mellem musikere, håndværkere, markedsfolk og gøglere til den største middelalderfestival i Nordeuropa.

Her kan du gå på opdagelse i de historiske begivenheder, og FÆNGSLETs tykke, mørke mure kapsler dig hurtigt ind i middelalderens magiske verden. Det er en perfekt kulisse for festivalen, hvor du kan gå på opdagelse i fortidens mad, musik, teater, råstyrke og håndværk.

Horsens Middelalderfestival er det største tilbagevendende event i Horsens, og gennem mere end 25 år har godtfolk fra både ind- og udland bidraget til at sprede den særlige stemning gennem gaderne i hele byen.

 

Oplev de historiske ridderturneringer

Riddere i raslende rustninger, der løfter lansen og galoperer mod sin fjende, får et sug til at sprede sig i menneskemængden. Det er uundgåeligt ikke at blive revet med af stemningen, når krigerne kæmper, uanset om du hepper på hesten med de hurtigste hove eller ridderen med den flotteste hovedbeklædning.

De historiske ridderturneringer er et centralt omdrejningspunkt, når festivalen løber af stablen. Her kan både store og små komme helt tæt på historien, når professionelle riddere løfter sværdene.

 

Gå på opdagelse i de mange boder

Duften af mad spredes over markedspladsen, hvor handlende håndværkere købslår om alt fra tøj til smykker, til salg af skåle, skeer, knive og friskfanget fisk. Under Horsens Middelalderfestival kan du opleve mere end 280 forskellige boder, som giver dig et unikt indblik i Middelalderens hverdagsliv.

I boderne kan du også spise ægte middelaldermad, som naturligvis tilberedes over åben ild. Prøv pandekager, friskbagt brød, varme æbler, simrende gryderetter og sprødstegte pølser. Det hele skylles naturligvis ned med øl, mjød eller kolde vand.

 

Besøg de levende værksteder

Under festivalen afholdes workshops og levende værksteder, hvor du kan prøve kræfter med nogle af middelalderens aktiviteter. Du kan se frem til sværdkamp og bueskydning, men der er naturligvis også plads til historiske lege, dans, plantefarvning, smykkefremstilling og meget mere.

Når mørket falder på, og stjernerne tændes over FÆNGSLETs borggård, kommer gøglerne frem. Kan du holde dig vågen, må du ikke gå glip af det imponerende ildshow, som lyser op i sommeraftenen.

 

Find inspiration til flere events i Kystlandet

Horsens og omegn byder på mange andre spændende events og festivaler. På denne side kan du finde inspiration.