©  Foto:

Fiskeri i Gudenåen og Hansted Å

Kystlandet byder på et væld af forskelligartede muligheder for lystfiskeri, heriblandt rigtig gode muligheder for fangst i de mange vandløb, som præger området. Med et fiskekort til Gudenåen eller Hansted Å kan du se frem til store naturoplevelser, ro og en god bestand af havørred, bækørred og gedde.  

Din adgangsbillet til åfiskeri i Kystlandet

Kystlandet har gode muligheder for fiskeri i søer, ved kysten, i fjordene, til havs og i åer. Fiskeri i åer og vandløb adskiller sig fra øvrige former for lystfiskeri både i form af naturtypen og fiskearterne, som kan fanges. Det er en særlig afslappende fornemmelse at stå ved den rislende bæk og vente tålmodigt på fangst. Her er der også gode muligheder for at spotte dyr som isfugle, svaler og rådyr. En ting, som afholder mange fra at fiske i åer er, at det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvor man må fiske, hvilken fiskeriforening, der ejer retten til fiskevandet og hvor man kan købe fiskekortet.

Horsens og Omegns Sportsfiskerforening har fiskeretten til en lang række vandløb omkring Horsens. Flere af disse er kun for medlemmer, men et stykke af Gudenåen samt St. Hansted Å er tilgængeligt for offentligheden, som kan købe adgang for en dag eller en uge.

Der kan købes dagkort eller ugekort til følgende strækninger:

 

Gudenåen

Der kan købes adgang til fiskeri i Gudenåen på dette stykke omkring Danmarks største kærområde ved Uldum Kær. Fiskestykket går fra Åle Bro opstrøms gennem Uldum Kær og slutter ved Verdens Ende. Der er mange steder, hvor du kan stå og fiske, og der kan parkeres både ved Åle Bro og ved parkeringspladsen i Uldum Kær. Åen leverer alt, hvad man kan forvente på stykket. Strømmen er rolig, der er sving med dybe høller og lavvandede stræk. Det er perfekt tørfluevand, især når majfluen klækker i juni. Der kan fanges stalling, bæk- og søørreder samt gedde.

OBS: Stallingen, bækørred og søørred er fredet på foreningens fiskevand i Gudenåen og skal derfor sættes ud igen ved fangst. 

Du kan købe fiskekort til denne strækning af Gudenåen via dette link.

 

Store Hansted Å

Store Hansted Å ligger nord for Horsens og passerer nær forbi FÆNGSLET, hvor åen møder Nørrestrand. På det nederste stykke flyder åen roligt. Her er der mulighed for at komme i kontakt med både hav- og bækørreder samt gedder. Havørred træffes bedst juli til november på dage efter regn. Der er generelt rigeligt med fisk i åen.

Sæsonen strækker sig fra 1. marts til 15. november. Det er muligt at parkere på Skanderborgvej ved en vigeplads nær åen. Herfra kan du gå ind i skoven Løvhøj og fiske. Du kan fiske langs åen mellem Skanderborgvej og Egebjergvej.  

Du kan booke dag- eller ugekort til Store Hansted Å via dette link.

 

Bliv medlem af Horsens og Omegns Sportsfiskerforening

Som medlem af sportsfiskerforeningen får du adgang til fiskeri i langt flere vandløb og yderligere strækninger af Gudenåen. I alt råder foreningen over retten til 40 kilometer åbred. Som medlem støtter du op om foreningens arbejde med vandpleje, som bl.a. involverer vandløbsrestaurering og udsætning. Klubben arrangerer også aktiviteter og arrangementer som du kan deltage i.

 

Fiskeskole

Horsens og Omegns Sportsfiskerforening arrangerer hvert år fiskeskole, hvor børn kan lære at fiske i kyndige hænder. Du kan læse mere om fiskeskolen her.  

 

Husk fisketegnet!

Alle som fisker i Danmark (og som er i alderen 18-65) skal have gyldigt nationalt fisketegn. Det er altså ikke nok at købe fiskekortet ved sportsfiskerforeningen. Du kan købe fisketegnet, som giver adgang til fiskeri i hele Danmark, på denne side.

Læs også vores guide til åfiskeri i Kystlandet, hvor du kan finde mere information om tilgængelige åløb i området samt regler.