©  Foto:

Det Lille Økori

På et lille idyllisk landsted mellem Horsens og Hedensted kan du besøge denne hyggelige gårdbutik. Hos Det lille Økori har du muligheden for at opleve et mikrolandbrug i sin spæde opstart, hvor der drømmes stort og altid med fokus på at fremme det bæredygtige. Her kan du altid finde friskopgravede grøntsager, svampe, urter og mikrogrønt.

Bæredygtige grøntsager fra jord til bod

Ved landsbyen Stenderup har Sissel og Anders bosat sig, og driver et landbrug med produktion af grønt og svampe. Fra deres gårdbutik forsyner de lokalområdet med et varieret udvalg af sæsonens grønt. Fra den lille træhytte er der udsigt til markedshavens grøntsagsbede. Alle produkter er dyrket, høstet, vasket og pakket i hånden af parret som driver mikrolandbruget, og da der er gåafstand fra jord til gårdbutikkens køleskabe, tilbydes du derfor råvarer af højeste kvalitet, som er friske og næringsrige.

På hylderne kan du, afhængig af sæson, finde alle de mest gængse grøntsager som kartofler, gulerødder, løg og kål, men også krydderurter, svampe og mikrogrønt som er spæde planteskud med masser af smag og vitaminer. Derudover syltes der også blandt andet chili, tomater og agurk.  Om vinteren finder du det smukkeste pyntegrønt.

Gårdbutikken er åben for høflig selvbetjening kl.9-21 alle dage hele året rundt. Der kan betales med MobilePay eller kontanter.

Kun 3 km fra Det lille Økori ligger deres hyggelige pop-up vejbutik på Belvedere holdepladsen mellem Hedensted og Ølsted. Her finder du samme lækre grønne sortiment som i gårdbutikken.

 

Arrangementer på gården

Til rundvisningsarrangementer er der en unik mulighed for at høre om parrets rejse til at blive grøntsagsdyrkere og nu have det som deres levevej. Her fremvises markedshaven, drivhusene og den dyrkningsmetode der anvendes. I containerne, hvor der dyrkes svampe, træder du ind i et lille univers helt for sig selv.

I løbet af året arrangeres en række workshops, hvor man kan lære at lave sin egen svampepose som du får med hjem. Du vil kunne se livet i posen udvikle sig helt frem til at du selv kan høste lækre svampe.

Hold øje med Det lille Økoris sociale medier og Kystlandets kalender hvor kommende arrangementer vil blive slået op.

 

Følg Det lille Økori på sociale medier

Det lille Økoris Facebookside og Instagram profil kan du følge med i det daglige liv på gården, alt fra hvordan projekter bliver til, hvorledes grøntsager og svampe dyrkes samt mikrogrønt. Her vil du også kunne se, hvad der tilbydes i gårdbutikken og om der er arrangementer på Det lille Økori.

 

Om Det lille Økori

Når du besøger Det Lille Økori kan du være heldig at møde gårdens ejere Sissel og Anders, mens de er i fuld færd med at høste dagens grønt og kan få tips til, hvordan de friske lækkerier kan tilberedes.

Deres ide til at starte et mikrolandbrug kom af ønsket om at leve en mere bæredygtig livsstil, bruge mere tid i naturen og samtidig at kunne tilbyde friske grøntsager til lokalområdet.

Hos Det Lille Økori dyrkes i markedshave bede, hvor der ikke anvendes tunge maskiner. Alt er dyrket i hånden, og det primære fokus er altid at dyrke en sund jord for at fremme mikroorganismer og forøge biodiversiteten. Fra gårdens plantage klippes der i vinterperioden mange typer af pyntegrønt som Sissel binder julekranse og kirkegårdspynt af.

 

En del af Kystlandets food map

Det lille Økori er en af mange lokale gårdbutikker og fødevareproducenter, som er en del af Kystlandets fødevarekort. Kortet er din guide til lokale produkter af høj kvalitet. Fra mejerier til røgerier og frugtplantager - i Kystlandet finder du hele spektret.