©  Foto:

Bryrupbanestiens shelter- og teltplads

Vest for Brædstrup by ligger en kombineret shelter- og teltplads. Pladsen fungerer godt som overnatningssted for vandrere og cyklister på Naturstien Horsens-Silkeborg, cirka midtvejs mellem de to byer.

Primitiv overnatning ved Brædstrup

Naturstien Horsens-Silkeborg (eller Bryrupbanestien) er en 61 kilometer lang vandrerute, cykelrute og ridesti, på den gamle bane, som forbandt de to købstæder. Langs den næsten bilfri rute er der flere naturlejrpladser, hvor stiens brugere kan holde en pause eller overnatte. En af disse er denne shelterplads, som ligger ganske tæt på Brædstrup by. Her er det ganske gratis at overnatte og benytte pladsens faciliteter.

 

Gode faciliteter

På pladsen er der 3 shelters med plads til seks personer i hver. Det er desuden tilladt at slå telt op på pladsen. For ryttere er der en hestefold på pladsen. Pladsen ligger godt skærmet af en jordvold både mod øst og vest på en del af ruten, som ellers byder på ret åbent landskab.

Der er toilet, vand, bålplads, brænde samt et elstik til opladning af elkørestole eller elcykler. Opladning foregår via solceller, så i gråvejr er forsyningen ikke helt pålidelig.

 

Booking af shelters

To af de tre shelters på pladsen kan bookes. For det sidste shelter gælder først-til-mølle-princippet. Vær opmærksom på, at der skal gøres plads til andre gæster i shelteret, hvis det ikke er fyldt op. Det er ikke tilladt at holde shelteret for sig selv – heller ikke, hvis du har booket.  

Booking af shelter 1.

Booking af shelter 2.

 

På halvvejen

Med sin placering midt mellem Horsens og Silkeborg er pladsen et yndet overnatningssted for særligt vandrere. Pladsen ligger kun 800 meter fra centrum af Brædstrup, hvor du har mulighed for at proviantere i diverse supermarkeder eller nyde et måltid mad i et af spisestederne. Brædstrup er en hyggelig handelsby med spændende specialbutikker og mange grønne oaser. Du kan finde inspiration til oplevelser i Brædstrup på denne side.

Du kan læse mere om Naturstien Horsens-Silkeborg her.