Lorentzens tunnel på Fængselsmuseet i Horsens

Kulturoplevelser for børn

Foto: Morten Pape

Gå på opdagelse i Kystlandets mange børnevenlige kulturtilbud og find en oplevelse, hele familien kan nyde sammen. 

Kulturoplevelser i børnehøjde

Liste
Kort

Børneforestillinger på Horsens Ny Teater

Se magiske, sjove, sørgelige og syngende shows fra første række på Horsens Ny Teater, hvor mantraet er, at små sjæle også fortjener store kulturoplevelser. 

Det Skjulte Stempel på Fængselsmuseet

Kast jer ud i gåder, morsekoder, mønstergenkendelse og mange andre fængslende opgaver, så I kan undslippe et liv i bag tremmer. Familieaktiviteten "Det Skjulte Stempel" er indlejret som en del af museets udstilling, så både store og små får en god oplevelse på det historiske tidligere statsfængsel i Horsens. 

Trolden Jensnej
Foto: Destination Kystlandet

Trolden Jensnej

I Ring Skov ved Brædstrup er der blevet spottet en trold! Og der er endda taget billeder af ham! Tag familien med en tur i aktivitetsparken og se om I kan finde trolden i skoven, som siges at holde no...

Læs mere
Forestilling på trappen af Kulturstationen i Horsens Centrum for børn
Foto: Hanne Nielsen

Kulturstationen i Horsens

Dansende blomstervægge, tårne af Lego, trommesoloer, teater-pjat, ballettrin og fingermaling. Kulturstationen i Horsens er børnenes helt eget kulturhus, hvor fantasi og kreativitet kan få frit spil i husets mange værksteder, åbne workshops, forestillinger og gratis aktiviteter. Åbent hver weekend 10-15. 

Genoplev de gode gamle dage på Glud Museum

Sæbekasseløb, keglespil, hvalknogler og utrolige fortællinger - det har aldrig været sjovere at lære om Danmarks landbrugshistorie! På Glud Museum mellem Horsens og Juelsminde kommer i 350 år tilbage i tiden og får historiens vingesus helt ind under huden. Her er børnevenligt, højt til loftet og masser af sjove aktiviteter for hele familien.  

Et paradis for pilfingre - Industrimuseet i Horsens

Skil en Puch Maxi-motor ad og saml den igen, prøv at trykke jeres egne labels, gi' den gas i omstillingsboksen eller slå jer løs på den store nye legeplads. På Industrimuseet i Horsens har man perfektioneret kunsten at gøre dansk industrihistorie sjovt og vedkommende for store og små. 

Stik til søs på Juelsminde Havnemusem

Kan du sejle et skib sikkert i havn? På Juelsminde Havnemuseum kobles marinebyens lokalhistorie med sjove aktiviteter og interaktive udstillingselementer - som den store skibssimulator, hvor enhver med en indre kaptajn, kan forsøge sig med en nervepirrende indsejling i Juelsminde havn. 

Familieaktivitet på Horsens Museum
Foto: Horsens Museum

Vær Vitus Bering for en dag

Se om du er hård nok til at overleve en hård vinter på en øde ø! På Horsens Museum kan du udover at se skeletter, sko fra middelalderen, skinnende sølvtøj og genstande fra 2. Verdenskrig også prøve børneaktiviteten "Strandet", der tager afsæt i den vilde historie om søfareren Vitus Bering. 

To børn leger med en interaktiv udstilling på Horsens Kunstmuseum
Foto: David Jervidal

Horsens Kunstmuseum

Glem alt om støvede malerier og hviske-tiske-stemning. På Horsens Kunstmuseum er holdningen, at kunst er til for at vække undring, begejstring og give anledning til samtale - også med de mindste. Her er børneområde med klippeklistre-værksted, interaktive udstillinger for pilfingre og masser af plads til at gå på opdagelse i de store sales skjulte skatte.

På skattejagt blandt Kystlandets kulturelle seværdigheder

Kombiner sightseeing med leg og læring på én af Kystlandets fire skattejagter i Odder, Horsens, Juelsminde og på Tunø. Det er gratis - og alle modige skattejægere præmieres med en skinnende guldmedalje som bevis på deres bedrifter. 

Lad fantasien sejre på Horsens Bibliotek

På en regnvejrsdag er der næsten ikke noget bedre end at lune sig ved en god historie. Gå på jagt blandt reolerne på Horsens Bibliotek og find den bedste dino-bog, de mest episke eventyr og de flotteste tegneserier. Eller leg løs i børnehjørnet, prøv de nyeste computerspil, stik snuden ind til en koncert eller hyg med kreative sysler på bibliotekets værksted.