Tunø Fugletårn

Det kan du opleve på Tunø

Foto: Kristoffer Loft

Glemt alt om trafikstøj, mylder og højt tempo. På den bilfri ø Tunø midt i Kattegat har du ro til at trække vejret helt ned i maven og opdage øens helt særlige stemninger, smage og strande. Vi guider til fede oplevelser på Tunø, du bare ikke må gå glip af!

1 2 pletskud på Tunø

Liste
Kort

Danmarks eneste kombinerede kirketårn og fyrtårn

Gå ikke glip af øens flotteste udsigt fra Tunø Kirkes unikke tårn, der som det eneste i Danmark også er et fyrtårn. Øverst oppe fornemmer du, hvorfor nogle sammenligner det med Olafur Eliassons regnbue på Aros i Aarhus. Her får du nemlig også en spektakulær udsigt i flere farver. Faktisk kan du i klart vejr se helt til Storebæltsbroen.

Læs mere

Skattejagt på Tunø – sjov aktivitet for hele familien

Tag et skattekort på færgen, og tilbagelæg turen på omkring 8,3 km rundt om øen med det i hånden. Svarer du rigtigt på spørgsmål undervejs, venter en skat på Tunø Købmandsgård, som er en flot speciallavet Tunø-medalje til alle børn og barnlige sjæle. En perfekt måde at få én på opleveren, uanset om temperaturen viser 12 eller 24 grader – og så er det tilmed gratis.

Læs mere

Yoga & brunch med havudsigt

Havhuset på Tunø fungerer som den perfekte base for Signe Degn, som tilbyder yoga & terapi retreats og dagsture. Du kan bl.a. starte dagen med en afslappende Yoga-session efterfulgt af brunch - alt med udsigt til Tunø-kystens rolige bølgeskvulp. 

Stalden - Tunø Minigolf
Foto: Melissa Villumsen

Stalden - Tunø Minigolf

Centralt på Tunø, ganske tæt på øens havn, ligger denne minigolfbane, hvor du kan invitere familien eller vennerne med til en sjov og hyggelig dyst. Du er også velkommen til bare at kigge forbi og nyd...

Læs mere
To cykler ved bord/bænkesæt ved gadekæret på Tunø
Foto: Tunø Cykeludlejning

Lej en cykel og udforsk Tunø

Ved havnen på Tunø, ganske tæt på færgelejet, kan du leje en cykel til billige penge og komme let omkring på den bilfri ø. Du kan trygt begive dig omkring på øen, hvor du ikke deler vejen med hurtigtkørende, støjende biltrafik. 

Læs mere
Tunø Vikingelejr Tunhalla
Foto: Jens Christian Worm Gotfredsen

Tunø Vikingelejr Tunhalla

Hold ferie på en hel ny måde på Tunø Vikingelejr. Her må du spole tiden tilbage og nyde det simple ø-liv, som man gjorde for århundreder siden, sammen med andre vikinge-entusiaster. 

Læs mere
Vandreruten Tunø Rundt
Foto: Melissa Villumsen

Vandreruten Tunø Rundt

Prøv denne ualmindeligt smukke vandretur på den bilfri ø, Tunø. Hele vejen rundt om øen går du langs kysten, en stor del af vejen på toppen af øens høje skrænter, hvorfra udsigten er imponerende. Ture...

Læs mere

Få den ultimative øoplevelse på badehotel

Hvis du virkelig vil mærke den helt særlige østemning på egen krop, så kan et ophold på Mejeriet Tunø anbefales. De skønne lyse værelser, stilheden og nærheden til strand, havn og øens oplevelser er den perfekte kombi, der sikrer, at du kommer heelt ned i gear.  

Læs mere
Mælkebord foran Stenhuset på Tunø
Foto: Destination Kystlandet

Oplad batterierne på et mælkebord

På din gåtur igennem byen vil du i vejsiden bemærke flere mælkeborde. Bordene er et levn fra dengang, gårdejerne leverede den friske mælk i junger. Her blev mælkejungerne samlet op i hestevogn og bragt hen til øens gamle mejeri, som i dag huser badehotellet Mejeriet Tunø. I dag er bordene hyppigt benyttet til et hvil af forbipasserende på vandretur, men som det ses på billedet, står en af mælkejungerne stadig foran Stenhuset – opført i 1894. 

Læs mere

Verdens ældste havvindmøllepark

Fra øens vestside har du udsyn til en halv snes 63 meter høje vindmøller, der udgør Tunø Knob, verdens ældste hav-vindmøllepark. Som de troner i horisonten, markerer møllerne en flot milepæl for dansk vindenergi, da de blev opført af vindmøllegiganten Vestas i 1995, og er ikke mindst et specielt syn for enhver med interesse for bæredygtige energikilder.

Læs mere
Fugletårnet på Tunø - en ø i Det Østjyske Øhav i Destination Kystlandet
Foto: Christian Kristensen

Fugletårnet på Bjerget

Tunøs højeste punkt giver en fantastisk udsigt over by, natur og dyreliv. Medbring gerne fuglebog hjemmefra – du får brug for den!

Læs mere
Forhindringsbane ved legepladsen på Tunø Havn
Foto: Destination Kystlandet

Forhindringsbanen er også for voksne

På den store legeplads ved havnen kan børn tage udfordringen op og prøve kræfter med forhindringsbanen. Banen er også rigtig god og udfordrende for voksne, skulle vi hilse og sige. Lige i nærheden er en anden sjov aktivitet for både store og små at fange krabber.
 

Læs mere