Gå til indhold
Par kigger ud fra kirke- og fyrtårnet ved Tunø Kirke i Destination Kystlandet

Det kan du opleve på Tunø

Foto: Destination Kystlandet

Glemt alt om trafikstøj, mylder og højt tempo. På den bilfri ø Tunø midt i Kattegat har du ro til at trække vejret helt ned i maven og opdage øens helt særlige stemninger, smage og strande. Vi guider til fede oplevelser på Tunø, du bare ikke må gå glip af!

11 pletskud på Tunø

Liste
Kort
01

Danmarks eneste kombinerede kirketårn og fyrtårn

Gå ikke glip af øens flotteste udsigt fra Tunø Kirkes unikke tårn, der som det eneste i Danmark også er et fyrtårn. Øverst oppe fornemmer du, hvorfor nogle sammenligner det med Olafur Eliassons regnbue på Aros i Aarhus. Her får du nemlig også en spektakulær udsigt i flere farver. Faktisk kan du i klart vejr se helt til Storebæltsbroen.

Læs mere
02

Skattejagt på Tunø – sjov aktivitet for hele familien

Tag et skattekort på færgen, og tilbagelæg turen på omkring 8,3 km rundt om øen med det i hånden. Svarer du rigtigt på spørgsmål undervejs, venter en skat på Tunø Købmandsgård, som er en flot speciallavet Tunø-medalje til alle børn og barnlige sjæle. En perfekt måde at få én på opleveren, uanset om temperaturen viser 12 eller 24 grader – og så er det tilmed gratis.

Læs mere
03

Verdens ældste havvindmøllepark

Fra øens vestside har du udsyn til en halv snes 63 meter høje vindmøller, der udgør Tunø Knob, verdens ældste hav-vindmøllepark. Som de troner i horisonten, markerer møllerne en flot milepæl for dansk vindenergi, da de blev opført af vindmøllegiganten Vestas i 1995, og er ikke mindst et specielt syn for enhver med interesse for bæredygtige energikilder.

Læs mere
To cykler ved bord/bænkesæt ved gadekæret på Tunø
Foto: Tunø Cykeludlejning
04

Lej en cykel og udforsk Tunø

Ved havnen på Tunø, ganske tæt på færgelejet, kan du leje en cykel til billige penge og komme let omkring på den bilfri ø. Du kan trygt begive dig omkring på øen, hvor du ikke deler vejen med hurtigtkørende, støjende biltrafik. 

Læs mere
Mælkebord foran Stenhuset på Tunø
Foto: Destination Kystlandet
05

Oplad batterierne på et mælkebord

På din gåtur igennem byen vil du i vejsiden bemærke flere mælkeborde. Bordene er et levn fra dengang, gårdejerne leverede den friske mælk i junger. Her blev mælkejungerne samlet op i hestevogn og bragt hen til øens gamle mejeri, som i dag huser badehotellet Mejeriet Tunø. I dag er bordene hyppigt benyttet til et hvil af forbipasserende på vandretur, men som det ses på billedet, står en af mælkejungerne stadig foran Stenhuset – opført i 1894. 

Læs mere
Kolde drikkevarer fra Bryggeriet på Tunø kan nydes på Mejeriet
Foto: Destination Kystlandet
06

Få den ultimative øoplevelse på badehotel

Hvis du virkelig vil mærke den helt særlige østemning på egen krop, så kan et ophold på Mejeriet Tunø anbefales. De skønne lyse værelser, stilheden og nærheden til strand, havn og øens oplevelser er den perfekte kombi, der sikrer, at du kommer heelt ned i gear.  

Læs mere
Fugletårnet på Tunø - en ø i Det Østjyske Øhav i Destination Kystlandet
Foto: Christian Kristensen
07

Fugletårnet på Bjerget

Tunøs højeste punkt giver en fantastisk udsigt over by, natur og dyreliv. Medbring gerne fuglebog hjemmefra – du får brug for den!

Læs mere
Forhindringsbane ved legepladsen på Tunø Havn
Foto: Destination Kystlandet
08

Forhindringsbanen er også for voksne

På den store legeplads ved havnen kan børn tage udfordringen op og prøve kræfter med forhindringsbanen. Banen er også rigtig god og udfordrende for voksne, skulle vi hilse og sige. Lige i nærheden er en anden sjov aktivitet for både store og små at fange krabber.
 

Læs mere
Mand og kvinde shopper grøntsager hos Tunø Kartofler på Tunø - en del af Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
09

Køb friske Tunø-grøntsager med hjem

På øen har man siden 1990'erne drevet frilandsgartneri, og Tunø er bl.a. kendt for sine ualmindeligt gode porrer. I sommerhalvåret byder øens grøntsagsboder på nye kartofler, sprøde grønne asparges, friske gulerødder, ærter, løg og meget andet. Om det skyldes de mange solskinstimer, det milde ø-klima eller det høje saltindhold i havvandet, ved vi ikke med sikkerhed – men grøntsager fra Tunø smager bare bedre. Husk kontanter, hvis du da ikke kan betale med Mobilepay.

Læs mere
Den høje skrænt ved Sønderklint på Tunø
Foto: Melissa Villumsen
10

Tunøs natur

Den smukke og særprægede natur på Tunø er noget ganske særligt, og derfor har 90 procent af øen siden 1965 været fredet. Vil du opleve dansk natur, når det er bedst, er Tunø et godt bud. Tidligere var øen dækket af egeskov, men består i dag af en varieret natur med alt fra markblomster, vildnis med bl.a. vilde kaprifolier til forskellige træsorter som figen- og morbærtræer. I de stejle klinter mod syd og nordvest ses tydelige moræneaflejringer efter gletsjere fra istiden, som var med til at forme øens bakker.

Læs mere
Par går langs vej på Tunø - en del af Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
11

Events på Tunø

I sommerhalvåret arrangeres en række events, som er gratis at deltage i for både beboere og gæster. Her kan du høre livemusik, tage til foredrag, workshop eller kustudstilling. Du kan se Tunø Kunst Kulturs arrangementer på denne side. 

Læs mere

#kystlandet: