Gå til indhold
To børn leger med en udstilling på Industrimuseet i Horsens

Mærk historien på Industrimuseet

Foto: David jervidal

På Industrimuseet er det larmende og levende! Der er masser at se og gøre som børnefamilie. Dyst mod hinanden i at sætte kuglelejer sammen ved samlebåndet, saml en Puch Maxi-motor i knallertværkstedet, eller gå på opdagelse i værkstederne og udstillingerne.

Meget mere end bare et museum

Fra det øjeblik du træder ind på Industrimuseets område, kan du mærke historien omkring dig - ikke på grund af de gamle, flotte bygninger, men fordi fortiden er levende, pulserende, larmende og lugtende. Fra hovedbygningen med maskinhallen til de samtaleindbydende arbejderboliger, bliver du transporteret tilbage i tiden - så hav historierne klar om bedstefars liv på fabrikken, tante Olgas gode klejner, vigtigheden af en mælkekasse bag på knallerten og det simple liv med telefonomstilling før wi-fi. 

Sæt godt med tid af - for her kan du sagtens bruge resten af dagen. 

Danmarks Industrimuseum Knallertværkstedet
Foto: David jervidal
Børnefamilie afsted med to børn på Industrimuseet  i Horsens
Foto: David jervidal

Tag tilbage til fremtiden

Trænger du til en pause efter et par lærerige timer på Industrimuseet, kan du gå op ad Gasvej til Caroline Amalielunden der udover at være midtbyens grønne åndehul, også huser Horsens Museum, Horsens Kunstmuseum og en legeplads til de mindre spilopper. 

Med et Museumskort kan du udforske alle tre museer i området på én billet - og få to kopper kaffe/the med i prisen. Er I en større familie afsted, med mange forskellige interesser, ligger museerne faktisk så tæt, at man snildt kan zigzagge sig i mellem dem efter behag. 

Pige sidder på vippe motorcykel på industrimuseets legeplads

Foto:David Jervidal

Stor ny legeplads

Industrimuseet byggede i 2021 en stor, ny legeplads. Her kan ungerne blandt andet rutsje ned fra “gastanken” og gynge på Nimbus-motorcykler. Der er offentlig adgang til legepladsen. 

#kystlandet: