Gå til indhold
To børn leger med en udstilling på Industrimuseet i Horsens

Mærk historien på Industrimuseet

Foto: David jervidal

Velkommen til pilfingrenes paradis! Hos Industrimuseet er det larmende og levende - og mantraet synes at være "learn by doing". Dyst mod familien på Samlebåndet, saml en Puch Maxi-motor i knallertværkstedet, eller gå på opdagelse i alle de andre aktive værksteder og udstillinger

Meget mere end bare et museum

En Puch Maxi drøner rundt ved Børnenes Knallertværksted, smedjens esse er i fuld gang omme i gyden, det summer inde fra Tekstilfabrikken. I Banken står det store smukke kasseaparrat og skriger på en pilfinger, og delene på samlebandet lokker med lidt familiær konkurrence.

Fra det øjeblik du træder ind på Industrimuseets område, kan du mærke historien omkring dig - ikke på grund af de gamle, flotte bygninger, men fordi fortiden er levende, pulserende, larmende og duftende. Fra hovedbygningen med maskinhallen, til de samtaleindbydende arbejderboliger, bliver du kastet ind i mindernes magt - så hav historierne klar om bedstefars liv på fabrikken, tante Olgas gode klejner, vigtigheden af en mælkekasse bag på knallerten og det simple liv med telefonomstilling før wi-fi. 

Sæt godt med tid af - for her kan du sagtens bruge resten af dagen. 
 

Danmarks Industrimuseum Knallertværkstedet
Foto: David jervidal
Børnefamilie afsted med to børn på Industrimuseet  i Horsens
Foto: David jervidal

Tag tilbage til fremtiden

Trænger du til en pause efter et par lærerige timer på Industrimuseet, kan du besøge Galleri Gasvæk, der ligger ved museet, eller gå op ad Gasvej til Caroline Amalielunden, der udover at være midtbyens grønne åndehul, også huser Horsens Museum, Horsens Kunstmuseum og en legeplads til de mindre spilopper. 

Med et Museumskort kan du udforske alle tre museer i området på én billet - og få to kopper kaffe/the med i prisen. Er I en større familie afsted, med mange forskellige interesser, ligger museerne faktisk så tæt, at man snildt kan zigzagge sig i mellem dem efter behag.  

 

Stor ny legeplads

Industrimuseet har i juli 2021 fået en stor, ny legeplads. Her kan ungerne blandt andet rutsje ned fra “gastanken” og gynge på Nimbus-motorcyklerne. Der er offentlig adgang til legepladsen. 

Pige sidder på vippe motorcykel på industrimuseets legeplads

Foto:David Jervidal

Foto:Dollys

#kystlandet: