Gå til indhold
Dreng peger op mod træende

Efterårsferie - det sker for børn

Foto: Destination Kystlandet

Efterårsferie rimer på familiehygge, sjove aktiviteter og udflugter i naturen. Tag for eksempel på skattejagt, hold halloween på FÆNGSLET eller find børnevenlige vandreruter. Bliv inspireret til begivenheder og events i Odder, Horsens og Hedensted i uge 42.

Mere sjov for børn

Kystlandet byder på mange sjove oplevelser i Odder, Horsens og Juelsminde for børn i uge 42. Se nogle af dem herunder.

Liste
Kort
Kom til Halloween på FÆNGSLET i Horsens i efterårsferien uge 42
Foto: FÆNGSLET
01

Halloween på FÆNGSLET

Kom på FÆNGSLET i skolernes efterårsferie og få (u)hygge til den helt store guldmedalje! Med græskarskæring, græskarbowling, kostumeworkshop og haunted skatepark er der helt sikkert en aktivitet for alle i familien. Halloween på FÆNGSLET i Horsens er åbent tirsdag til fredag 10-16. 

02

Timevis af (vand)leg i Aqua Forum

Horsens’ badeland indbyder til timevis af leg, velvære, motion og svømning for alle. Med de mange bassiner og forskellige aktiviteter er Aqua Forum det perfekte valg for enhver vandhund.

Læs mere
Guide trækker en pige på en islandsk hest på Endelave i Destination Kystlandet
Foto: David Jervidal
03

Hesteoplevelser i børnehøjde

Er dine unger vilde med heste? Så tag dem fx med på turridning på kaninøen Endelave eller i det østjyske bakkeland med Fuglsang Rideture? 

Læs mere
04

Teater for børn på bl.a. Hjortsvang Museum

I perioden 15.-26. oktober kan børn og barnlige sjæle igen opleve Teater Jævns fortryllende forestillinger. I år hedder stykket Ludvigs Maskerade, og er en musikalsk teaterforestilling for de 5-8 årige, om den danske dramatiker Ludvig Holberg og etableringen af Danmarks første teater. Forestillingen kan opleves 13 forskellige steder rundt i Hedensted Kommune, bl.a. i de fantastiske rammer hos Hjortsvang Museum i uge 42. 

Læs mere
Illusions - Pegani - city horsens - magiske dage - efterårsferien
Foto: Illusions
05

Magiske dage i Horsens

Horsens får i 2022 sin allerførste tryllefestival kaldet Illusions. Festivalens program byder på illusioner, tryllekunst, fingersnilde, forundring og magiske oplevelser for både voksne og børn i Horsens bymidte. 

Familie på skattejagt i Odders gader - en del af Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
06

Tag på Skattejagt

Frisk luft og en rask travetur i det smukke efterår er altid dejligt - men kan kræve lidt overtalelse, når man skal have de små med. Derfor har vi sat spot på opgaver og oplevelser med fire skattejagter rundt omkring i Kystlandet - og med en ægte medalje til de mindste deltagere. Læs om ruterne og hent skattekort her.

 

Læs mere
07

Rejs tilbage i tiden på Glud Museum

Besøg friluftsmuseet Glud Museum, hvor du kan opleve 350 års landbyhistorie. Her kan du fx besøge Danmarks ældst daterede bondestuehus, deltage i sjove familieaktiviteter og opleve arbejdende værksteder og meget mere.

Læs mere
08

Gå krea-amok på Kulturstationen - helt gratis!

Kulturstationen i Horsens er hele byens legeplads for børn og barnlige sjæle. Fra 10-15 i weekenden står legeagenterne klar til at vise vej i det store hus, der er fyldt med gratis aktiviteter og vildt sjove workshops! I efterårsferiens to weekender kan I bl.a. hygge med keramik, bygge borge og lave tryllestave. 

Juelsminde Naturlegepark
Foto: Jesper Rais
09

Meget mere end en legeplads

Juelsminde Natur legepark kan I dyste på tarzanbanen og i padel tennis, kravle i en gitter tunnel op på Odelsbjerget og se, hvem der kan rutsje hurtigst. Og meget, meget mere - helt gratis!

Læs mere
Uldum Mølle med smukt lys på i aftenmørket - en del af Destination Kystlandet
Foto: Destination Kystlandet
10

Fornøjelige feriedage på Uldum Mølle

På den gamle mølle i Uldum kan børn og barnlige sjæle i efterårsferien prøve at støbe deres egne lys, male deres eget pizzamel, skattejagt med metaldektorer og meget andet. I kan også prøve møllens nye Krolfbane, gå på opdagelse i museets udstilling og shoppe lækre økologiske produkter i Møllebutikken.

Læs mere
Familie går rundt i Staksrode skov
Foto: Destination Kystlandet
11

Børnevenlige vandreruter

En fælles vandretur kan være skøn kvalitetstid for både børn og voksne. Vi har samlet en række børnevenlige vandreruter i Kystlandets smukke natur med både bjørneleg, piratangreb eller fængselsflugt!

Læs mere
Koncert
Foto: Destination Kystlandet
12

Se flere events i kalenderen

Se hvad der sker i Kystlandet i løbet af hele efterårsferien i vores kalender for børn. 

Læs mere

Aktuelt for børn

Mere til din efterårsferie

Træskohage
Efterårsferie i Kystlandet
Familie på skattejagten Odder rundt
Familieoplevelser
Julebørn i Odder
Jul i Kystlandet
Udsigt med fjord og fyrtårn i området ved Hotel Vejlefjord
Seværdigheder

#kystlandet: