blå emaljekop fra Det Østjyske Øhav i Kattegat

Vil tiltrække flere gæster: Lokale lystbådehavne er klar med kopper og kort 

3.7.2024
Forfatter: Line Vinum
Foto: Line Vinum

Snart kan lystsejlere og øvrige tørstige gæster samle otte særlige kopper, når de lægger til i Det Østjyske Øhav. Hver kop gemmer på en illustration med en reference fra de enkelte havne, der også har fået deres eget kort.  

I løbet af uge 27 rammer 800 nye, marineblå øhavs-kopper hylderne hos udvalgte forhandlere i de østjyske havne. Det er første gang, at Det Østjyske Øhav får en officiel souvenir.

Ideen er udsprunget i Det Østjyske Øhavs havnenetværk, der består af lystbådehavne i Samsø, Odder, Horsens og Hedensted kommuner samt Destination Kystlandet og VisitSamsø.


- I havnenetværket arbejder vi bl.a. for at få få flere lystsejlere rundt til flere havne ad gangen i øhavet. Vi så for år tilbage, hvordan lanceringen af Ø-passet motiverede både danske og udenlandske gæster til at opdage de mange charmerende småøer, vi har i de danske farvande, og det er vi blevet inspireret af. Ved at skabe opmærksomhed om Det Østjyske Øhav gennem en gimmick som øhavs-kopperne, håber vi at lystsejlerne bliver nysgerrige på at udforske mere end kun én havn, fortæller direktør ved Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg.

Øhavs-kopperne er lavet af stål og emalje, kan rumme 360 ml og er produceret lokalt af ØBO på Samsø. Der er 8 forskellige kopper for Samsø, Tunø, Hou, Horsens, Endelave, Hjarnø, Snaptun og Juelsminde lystbådehavne. Pris fra 99,00 kr. 

Kort over Det Østjyske Øhav

Foto:Destination Kystlandet

Det Østjyske Øhav får sit eget officielle kort

I forlængelse af lanceringen af øhavs-kopperne er Det Østjyske Øhavs havnenetværk også klar med et officielt oversigtskort. Hensigten med kortet er det samme som med kopperne, nemlig at øge kendskabet til øhavet og inspirere lystsejlere og øvrige gæster til at udforske de mange havne.

Kortet opsættes og udleveres udvalgte steder på havnene i øhavet, og kan derudover downloades her på Destination Kystlandets hjemmeside. 

Helle Berthold Rosenberg, Direktør for Turistsamarbejdet Kystlandet
Kontakt

Direktør

helle@kystlandet.com