Destination Kystlandet
To der cykler ud af en sti på Endelave

Østkystruten - På cykel langs kysten

Hvor skal cykelferien gå hen? Den jyske østkysts skønne byer, kulturhistorie og varierede natur er den perfekte ramme for din ferie på den tohjulede. På denne skiltede rute følger du kyststrækningen, og oplever alt det, der gør Kystlandet til en dejlig destination. 

Fra fjord til fjord... til fjord

Kystlandets kyststrækning er det perfekte cykelterræn til ferien. Ved Horsens Fjord og Vejle Fjord finder du fredelige, varierede landskaber med spændende natur, masser af skove og skønne udsigtspunker. Mellem fjordene bliver du mødt af et fladt, landligt kystlandskab ud til Kattegat med gode muligheder for en strandtur eller en is i solen. 

Smukke Vejle og den spændende kulturby Horsens byder på et stort udvalg af oplevelser og aktiviteter, og så kommer du også til at mærke den maritime feriestemning i hyggelige havnebyer som Juelsminde, Hou, Snaptun, Rosenvold og Norsminde

Fra Vejle Fjord til Horsens Fjord og videre til Norsminde Fjord i cykelsadlen med dine kære - det er den perfekte opskrift på en aktiv ferie ved kysten. 

Skilt med cykelrute i Boller skov

Følg de blå skilte

Strækningen er en del af national cykelrute 5 - Østkystruten, som går hele vejen fra Sønderborg i syd til Skagen i nord. Østkystruten er skiltet, så følg de blå skilte med et rødt 5-tal for at komme sikkert frem. 

Turen mellem Vejle og Norsminde er 129 kilometer lang.

Cykel i bølgende marklandskab ved Horsens Fjord
Cykel og vejbod ved Horsens Fjord

Bucket list til cykelturen

Der er meget at opleve undervejs på turen gennem Kystlandet. Her er vores bud på 10 oplevelser til en god og varieret cykelferie.  

Liste
Kort

Gennem herregårdenes land

Landskabet mellem byerne ved kysten er præget af et stort antal historiske godser, der har været tiltrukket af områdets frodige jord. For dig som cyklist betyder det, at du kommer gennem mange herregårdsskove og stemningsfulde landsbyer. Undervejs på turen kommer du forbi hele 12 af de smukke gamle bygningsværker, og du bør unde dig selv at se områdets slotsparker som eksempelvis Boller Slot og Palsgaard. 

Tag en dukkert

Kystlandet bugner med børnevenlige badestrande. Hele 30 strande kommer du forbi på turen, så hvorfor ikke køle af i det rolige vand, hvis vejret er til det?

Er 129 kilometer i underkanten?

Du kan vælge at fortsætte på Østkystruten mod enten Aarhus eller Fredericia og få endnu flere oplevelser og kilometer i benene. Alternativt kan du krydre turen på Østkystruten med et besøg på en eller flere af områdets øer. Du kommer forbi færgehavnene i Snaptun og Hou på ruten, hvorfra du kan tage turen til Endelave, Tunø, Samsø eller Hjarnø for en rundtur på Det Østjyske Øhavs øer.