©  Foto:

Reballegaard

Tine og Magnus bor på gården Reballegaard som de er i fuld gang med at omdanne til et regenerativt samlingspunkt med mange brugsmuligheder. Allerede nu kan du komme på guidede ture ved gården og høre om planerne og historien.

En ganske særlig gård

Hvis du kommer kørende på Reballevej mellem Hovedgård og Søvind, vil du lægge mærke til det flotte og majestætiske stuehus Reballegaard. Huset blev bygget som herresæde for det nærliggende Tyrrestrup Gods.  Dog kom ingen fra godsejerfamilien nogensinde til at bo på gården, som i stedet blev solgt. Herefter havde Reballegaard skiftende ejere - blandt andet en greve og en baron, som dog flyttede fordi huset var ”for småt”. Man må sige, at gården har haft mange funktioner, for det har siden bl.a. fungeret som drengehjem, kontrolskole, plejehjem, svinelandbrug, rehabiliteringssted for misbrugere, storkollektiv, flerfamiliehus og haft udlejning af værelser til håndværkere.

 

Reballegaard i dag – og i fremtiden

Tine Svensson er tredje generation af ejere, og hun fortsætter traditionen med at give stedet nyt liv. Sammen med sin mand Magnus er hun i fuld gang med en transformation fra svinelandbrug og agerbrug til regenerativt samlingspunkt for både mennesker, mad og natur. De ønsker, at Reballegaard skal blive et levende sted som kan benyttes af flere forskellige målgrupper på forskellige tidspunkter.

Fra 2024 kommer de til at tilbyde overnatning på fire skønne værelser. De kommer også til at afholde natur-retreats med aktiviteter som yoga, skovbadning og meditation.

Der vil løbende blive arrangeret pop-up mad-events såsom pizzaaften eller madlavning på bålpladsen med gæstekok.

Ambitionerne er store, og på sigt vil de gerne kunne tilbyde dyrkningsfællesskaber, langbordsmiddage, teambuilding og muligheden for at kunne leje faciliteterne.

 

Guidede ture

Allerede nu kan du besøge Reballegaard, og få indblik i hele transformationsprocessen, planerne samt høre mere om stedets interessante historie.

Tine Svensson tilbyder to forskellige guidede ture, som kan bookes af grupper på minimum 10 personer. Kontakt Tine telefonisk eller per mail for at forhøre dig om muligheden for at booke.

Rundvisning 1: udendørs rundvisning på gården, hvor Tine fortæller om stedets forskelligartede historie, igangværende projekter og fremtidsplaner. Denne type rundvisning kan afsluttes med udendørs bålkaffe og the i parken ved bålpladsen. Turen tager cirka en time og med samling om bålet og snak og spørgsmål cirka halvanden time. Denne tur koster 100kr pr person ved min. 10 tilmeldte.

Rundvisning 2: Rundvisning 1 plus en interessant tur i skoven i Reballegaards baghave. I besøger Grundlovspladsen, og Tine fortæller om den lille landsby der har ligger i skoven samt det gamle tehus til herskaberne. Også denne tur kan afsluttes med bålkaffe ved bålpladsen i parken. Man skal kunne gå cirka 3 km i bakket terræn. Denne tur varer cirka 2 timer og cirka 2,5 time med samling om bålet og snak og spørgsmål. 150kr pr person ved min. 10 tilmeldte.

 

Følg med i livet på gården på Instagram

Reballegaard er aktive på Instagram, hvor du kan få indblik i dagligdagen for Tine og Magnus, og ikke mindst status på udviklingen af stedet.