Gå til indhold
©  Foto:

Fisk i Gudenåen og Hansted Å

De helt store naturoplevelser venter på et af de skønneste områder ved Gudenåen med gode chancer for at høre eller se isfugle, svaler og rådyr. Som gæst kan du få adgang til disse fiskevande med et fiskekort. Områderne byder på gode muligheder for at få havørred, bækørred, stalling og gedde på krogen.

Et dagkort og ugekort gælder til en af følgende strækninger:

 

1: I den øvre del af Gudenåen (opstrøms Rask/Åle Bro) Book her

Området er særdeles naturskønt og indgår i et fuglebeskyttelsesområde. Fiskestykket går fra Rask/Åle Bro og ca. 3 km opstrøms til ”Verdens Ende” i Hjortsvang Kær, og åen leverer alt, hvad man kan forvente på stykket. Strømmen er rolig, der er sving med dybe høller og lavvandede stræk. Det er perfekt tørfluevand, især når majfluen klækker i juni. Der kan fanges stalling, bæk- og søørreder samt gedde.

Det er muligt at parkere tæt ved Rask/Åle Bro. Husk at stalling er fredet. Det henstilles, at bæk- og søørred genudsættes.

Den bedste fisketid er i Gudenåen fra juni og i juli, men pæne sensommer- og efterårsdage kan også være gode.

 

2: I St. Hansted Å (1,4 km) Book her

Store Hansted å ligger nord for Horsens og passerer det gamle fængsel. På det nederste stykke flyder åen roligt. Her er der mulighed for at komme i kontakt med både hav- og bækørreder samt gedder. Havørred træffes bedst juli til november på dage efter regn.

Sæson strækker sig fra 1. marts til 15. november. Der er parkering på Skanderborgvej.

Guide
Kontakt gerne Horsens og Omegns Sportsfiskerforening for at høre om muligheden for at få en guide med på fisketuren.

Priser:

Dagkort: 100 kr.
Ugekort: 400 kr.

Køb kortet på www.fiskekort.dk 

Det er Horsens og Omegns Sportsfiskerforening, der har retten til fiskevandet. Det er også muligt at blive medlem af foreningen og dermed få adgang til alle de fiskevande, som foreningen råder over, i alt ca. 40 km åbred.

#kystlandet: