Gå til indhold
©  Foto:

Fængselsparken i Horsens

Rundt om FÆNGSLET, det tidligere Horsens Statsfængsel, er der store, grønne områder, der bare indbyder til at blive brugt. Fængselsparken, som det park-lignende areal med rette kan kaldes, bruges flittigt til både hundeluftning, leg, gåture og picnic.

Flere steder i parken er der der borde og bænke, der frit kan benyttes, f.eks. til medbragt mad eller forfriskninger, der er købt i den nærliggende café. 

Fængselsparken er rammen for mange begivenheder

Fængselsparken inddrages ofte, når der er større arrangementer på FÆNGSLET. Særligt i sommerperioden kan du opleve alt fra koncerter med internationale stjerner til festivaler og aktiviteter for store og små.

Et af de helt store trækplastre er Horsens Middelalderfestival, som én gang om året fylder hele Fængselsparken. Når festivalen løber af stablen, er pladsen fuld af riddere, skønjomfruer, gøglere, handlende og madboder. Weekenden igennem er der aktiviteter, teater, middelalderlige måltider og skøn musik.

Oplev mere omkring Fængselsparken

Skal du til et arrangement, som holdes i Fængselsparken, eller vil du gerne sove i byen i forbindelse med et besøg i Fængselsmuseet, er der mulighed for overnatning helt tæt på.

Den tidligere sygeafdeling på FÆNGSLET er nemlig omdannet til overnatningsstedet SleepIn, hvor du kan sove i autentiske rammer. Stedet er renoveret, men du kan stadig få et indblik i, hvordan der så ud, da sygeafdelingen stadig var i brug. Den gamle radio i cellerne virker for eksempel stadig, og du kan stadig finde indgraveringer og citater rundt omkring.

Hvis du er på ferie eller besøg i Horsens og gerne vil have inspiration til oplevelser, har byens turistinformation til huse i FÆNGSLETs reception. Her kan du finde brochurer og få gode råd med til et godt ophold. Vi kan varmt anbefale, at du kombinerer dit besøg i turistinformationen med en tur rundt i Fængselsparken.

I FÆNGSLETS reception og café er der toiletter, som kan benyttes af betalende gæster i FÆNGSLETS åbningstid. Ved koncertpladsen er der desuden toiletter.

#kystlandet: