Gå til indhold
Mand kører over bro på mountainbike i Odder

På mountainbike

Foto: Jesper Rais

Mountainbike er populært som aldrig før. En actionfyldt tur i skovens smukke natur giver et adrenalinrus uden lige, men er samtidig en afslappende oplevelse. I Kystlandet finder du mange gode spor - sågar nogle af landets bedste. Vi guider til oplevelser på den tohjulede i skoven. 

Kast dig ud på områdets kvalitetsspor

Med mere end 200 skove og et kuperet og varieret landskab byder Kystlandet på ideelle vilkår for mountainbikesporten. I området er der flere MTB-klubber med passionerede medlemmer, som har gjort en kæmpe indsats for at udvikle skønne trails i den østjyske natur. Kyndige frivillige hænder knokler flittigt på at skabe spor, der sikrer dig en god mountainbike oplevelse med udfordringer for både begyndere og øvede. I dag kan du opleve nogle af landets bedste spor i området. Og det går stærkt - hvis du kigger godt efter, kan du næsten se sporene brede sig gennem skoven. 

Sporet i Bjerre Skov

15,6 km - 778 højdemeter

Skoven ved bakkekammen Bjerrelide mellem Horsens og Juelsminde bliver ikke kaldt Bjerge Skov for ingenting. Her i det ganske kuperede landskab ligger et af Danmarks bedste spor. Ruten består af et blåt hovedspor a 10 kilometer, som kan køres af de fleste. Derudover er der to sløjfer (rød og sort) af noget mere krævende karakter i de mere bakkede dele af skoven med stejle nedkørsler og vanskelige udfordringer. Ruten byder på udfordringer for alle. Du kan sagtens tage børnene med og give dem en god og sikker indkørsel til MTB-sporten. 

Sporet rundt om Bygholm Sø

11,2 km - 329 højdemeter

Ganske tæt på Horsens Centrum ligger dette spor i smukke omgivelser ved Åbjergskoven og Bygholm Sø. Sporet er overvejende naturligt og relativt fladt - særligt på sydsiden af søen, mens der er mere kuperet på skovvejene på nordsiden af søen. Sporet består af en blå hovedrute og røde sløjfer, som er lidt mere krævende. Du kan  blandt andet køre en sløjfe i en nedlagt grusgrav, som er teknisk krævende. 

Sporet i Tofteskoven i Juelsminde

5 km - 170 højdemeter

Ved Hotel Juelsminde Strand starter denne singletrack rute, som er en rundtur i Tofteskoven. På nær en lille tur op ad Odelsbjerget er der ikke mange vilde stigninger eller nedkørsler på det generelt velanlagte spor. Den blå rute er relativt begyndervenligt og let at finde rundt på med god afmærkning. 

Sporet i Bisgaardskoven i Odder

2,5 km

I den nordlige udkant af Odder by ligger et lille, men teknisk krævende spor i Bisgaardskoven. Den 2,5 kilometer lange rute snor sig gennem den lille skov med et udfordrende terræn. Skoven er ikke så stor, og ruten er bygget på et småt område, men terrænet er godt udnyttet til det teknisk udfordrende trail. 

Prøv også kræfter med Gedved Bikepark lidt nord for Horsens by. Her er bl.a. et 125 m pumptrack og et serpentinetrack på 600 m med 5 store berms. Parken er underholdende og har gode faciliteter som madpakkehus og toilet.

Kom godt i gang med mountainbike

Hvis du vil give dig i kast med MTB, kan det være en god idé at kontakte din lokale mountainbikeklub.

Klubben kan hjælpe dig med at få styr på sikkerheden, og de kan træne teknik med dig, så du er godt klædt på til at suse igennem landskabet.

Du kan også komme med ud på ture, der passer til dit niveau, så du er sikker på at få en god oplevelse på cyklen.

I en klub kan du blive en del af et fællesskab med masser af andre glade mennesker, du kan dele ruter og erfaringer med. Du kan lære af andre og udvikle dig hurtigere i sporten.

  • Vis hensyn, når du cykler i skoven
  • Kør kun på skovveje og brede stier
  • Undgå at køre på ridestier og vandrestier
  • Kør med omtanke
  • Kør kun på afmærkede ruter
  • Vis hensyn til andre skovgæster
  • Sæt farten ned, når du nærmer dig andre skovgæster
  • Vær opmærksom på, om andre har opdaget dig

Hvis du er på ferie og ikke har din mountainbike ved hånden, så har du heldigvis mulighed for at leje en mountainbike hos Cykelsmeden Odder og Saksild Strand Camping

Hos Cykelsmeden Odder og Tandhjulet kan du få repareret din cykel, hvis uheldet skulle være ude. 

#kystlandet: