Gå til indhold
Børnefamilie afsted på sjov familieaktivitet Skattejagten Horsens ved Kunstmuseet

På skattejagt i Horsens

Foto: David jervidal

Få en gratis familieoplevelse med fokus på byens historie. Vi tager dig igennem 6 kilometer med spørgsmål, opgaver, historiske varetegn, kultur og underholdende aktiviteter på skattejagten Horsens Rundt.

Oplev Horsens på en hyggelig familietur rundt i centrum

Tag med på en sjov, hyggelig og aktiv familietur rundt i centrum af Horsens. 

Og tag dig i agt - turen er 6 km lang, og du kommer til at udfordre både ben og hjerne, når du sammen med din familie skal løse spændende opgaver. I en by formet af fortiden pibler historierne frem fra byens hemmelige kroge.

Skattekortet hjælper dig til at kigge lidt grundigere efter og opdage byens hemmeligheder. Så bliver en gåtur pludselig til et eventyr.

Start med at hente et gratis skattekort

Ingen skattejagt uden et ægte skattekort. Du kan selv printe det lige herfra eller få udleveret et eksemplar hos et af byens museer i gældende åbningstider.

Jagten starter ved Industrimuseet, hvor du nemt kan finde parkering til den firhjulede. På dette museum har de selvfølgelig et skattekort til dig. Herefter tager turen dig forbi nogle af byens vigtigste, historiske vartegn og kulturinstitutioner – heriblandt den nyåbnede legeplads ved Industrimuseet.

barn holder skattekort til familieaktiviteten Skattejagten Horsens Rundt

Foto:David jervidal

Mad, kunst og shopping undervejs

Undervejs på turen finder familiens seje skattejægere op til flere lækre spisesteder og muligheder for ekstra uventede oplevelser og shopping, idet ruten går lige igennem den centrale gågade Søndergade og forbi fortovscaféer og familievenlige spisesteder – blandt andet i den hyggelige Thonbogade og på havnen. Street art pibler frem fra de mest overraskende steder i Horsens, så husk at kigge op!

Aflever skattekortet og få en medalje

Når I har gennemført turen, skal skattekortet afleveres hos Horsens Kunstmuseum i museets åbningstid. Det ligger et papegøjehop fra Industrimuseets legeplads, som er den sidste post – du følger bare den stiplede linje i kortet. De dygtige skattejægere får en gratis medalje med hjem, som et bevis på deres store bedrifter!

Kig også indenfor i det smukke kunstmuseum. Her er både udstillinger med udfordrende kunst, lækre souvenirs i museumsbutikken og en dejlig café med udsigt over park og kunst.

Få en sjov og lærerig familieoplevelse, hvor børnene kan lære lidt om byens historie, mens de hygger sig!

Prøv flere skattejagter!

Piger ser i vandet
På jagt efter Kystlandets mange skatte
Familie på skattejagten Odder Rundt - en af fire skattejagter i Destination Kystlandet
Tag på skattejagt i Odder
Familie på skattejagten Odder rundt
Familieoplevelser
Mor og to børn kigger på skattekort foran ankeret i Juelsminde
På skattejagt i Juelsminde
En pige i legetårnet på Juelsminde Naturlegepark
Aktiviteter og oplevelser for børn
Familie på skattejagten Tunø Rundt - en af fire skattejagter i Destination Kystlandet
Find skatten på Tunø

#kystlandet: