Gå til indhold
©  Foto:

Vitus Bering Parken i Horsens

Vitus Bering Parken er en lille grøn oase i Horsens midtby, der er rejst til ære for bysbarnet Vitus Bering, som blev verdenskendt som opdagelsesrejsende.

Den ca. 60 år gamle park ligger mellem Horsens Banegård og Vitus Bering Plads for enden af gågaden, hvor den giver stor kontrast til de omkringliggende veje og beboelsesejendomme.

Vitus Berings Park er tegnet af den kendte havearkitekt C. Th. Sørensen, og mange husker den især for sine store, gamle rododendronbuske. Det er et fantastisk syn, når de blomstrer fra starten af maj måned. Netop de mange rododendronbuske gør at parken blandt nogle lokale også er kendt som 'rododendronparken'.

Aktiviteter i Vitus Bering Parken

Parken er indrettet med flere åbne pladser, der f.eks. kan bruges til yoga, Tai chi og lign. I det sydvestlige hjørne er der lavet en krolf-bane som alle kan benytte.

Tag et hvil under egetræerne i parkens store, grønne rum, hvor du finder borde og bænke, der frit kan benyttes til picnic m.m.  Fra denne plads kan du se, den mindetavle Viggo Norn har lavet til ære for Vitus Bering. Tavlen viser de nordligste verdenshave Vitus Bering kortlagde.

I parken kan du desuden se de to originale kanoner, der fulgte Vitus Bering på hans sidste rejse. Kanonerne blev ført til Danmark fra Berings Ø som en gave fra USSR. 

Kunst i Vitus Berings park

I Vitus Berings Park kan du opleve hele tre forskellige kunstværker – alle sammen skulpturer udført i bronze. Du kan se ’Siddende Pige’ af Gerhard Henning, ’Moder med børn’ af Svend Lindhard og ’Pigen med guldhornet’ af Holger Christensen.

Læs om skulpturerne i guiden ’Skulptur og streetart i Horsens’ 

Parkering ved Vitus Bering Plads

Det er muligt at parkere ud for parkens østlige ende. Her er der også opstillet et offentligt betalingstoilet. Få rutevejledning til parkeringspladsen ved Vitus Berings Plads her 

Få mere information om Vitus Bering Park på Horsens Kommunes hjemmeside

#kystlandet: