©  Foto:

Shelterplads ved Slaggård Banke

I det smukke, historiske, og særprægede naturlandskab ved Slaggård Banke kan du overnatte i dette kombinerede shelter og stjernekiggertårn i to etager. Du er også velkommen til at nyde din frokost ved naturlejrpladsen på din vandretur i området med de mange gravhøje.

Overnat mellem gravhøje

Området Vorbjerge emmer af historie. I det højtbeliggende landskab er der et stort antal gravhøje, som giver en karakteristisk og særpræget natur, som er kendetegnet ved græsklædte skråninger og mange små menneskeskabte toppe. Ved både Slaggård Banke og det nærliggende Vorbjerg Høje er der skiltede vandreruter, som fører rundt i området.

Ved turen rundt i Slaggård Banke ligger denne lille lejrplads, hvor du er velkommen til at holde en pause eller blive natten over.

 

Hyggelig shelter med mulighed for at lukke døren

Ved Naldalvej kan du følge en sti, der fører forbi shelteren. En låge leder ind til den lille lejrplads, hvor du finder en bålplads med rist, et multtoilet og bord/bænkesæt. Pladsen ligger fredeligt og med god udsigt over gravhøjene.

Shelteren er udstyret med en låge, som du kan lukke og ligge i læ af vind og vejr. Dette er en af de få shelters med mulighed for at ”lukke døren”.

Du kan også tage trappen op til 1. etage, hvor du hævet over landskabet har en god udsigt over hele området. Tårnet er oplagt til både stjernekiggere og fugleinteresserede.

 

Book shelteren

Ønsker du at overnatte i shelteren, er det nødvendigt at booke på forhånd. Shelteren bookes i seks-timers intervaller, men du kan sagtens reservere flere sammenhængende perioder. En overnatning koster 50 kroner pr. overnatning. Betaling foregår via MobilePay.

Vær obs på at det ikke er muligt at overnatte i shelteren i perioden 16. maj-15. juli.

Du kan booke shelteren ved Slaggård Banke og læse mere på dette link.

 

Om bakkelandskabet ved Underup

Slaggård Banke har top i 109 meters højde, og fra toppen er der en fantastisk udsigt over et større område. Du kan blandt andet se Gudenådalen, Ejer Bavnehøj og Purhøj ved Horsens Fjord fra toppen. Ved det nærliggende Vorbjerg Høje ligger toppen i 89 meters højde. I bronzealderen var det normalt at placere gravhøje på toppen af bakker for at hædre den afdøde og gøre graven så synlig som mulig. Derfor ser man så mange høje i netop dette område. Ved Slaggård Banke er der 9 gravhøje, mens der ved Vorbjerg høje er 11. Nationalmuseet har omtalt området som en af de mest imponerende højgrupper i Danmark.

Landskabet kan i dag udforskes via vandreruter i området. Du kan kombinere ruter rundt i Slaggård Banke, Vorbjerg Høje og den nærliggende skolesti ved Nim.

I kort afstand til Området ligger Den Genfundne Bro og Naturstien Horsens-Silkeborg samt Danmarks højeste punkter ved Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj.