Vandreture i det Østjyske Øhav

Foto: Destination Kystlandet

Kattegats øer er skønt vandreterræn. Her er der fredelige stier ved kysten gennem bevaringsværdig natur, og kun meget lidt trafik. En vandretur rundt om de østjyske øer er den bedste kur mod hverdagens stress og jag. Med jævnlige færgeafgange fra Kystlandets havne er det let at komme frem.

Alene i verden... næsten

Øerne ud for den østjyske kyst rummer fantastiske vandrestier i særdeles fredeligt terræn. Placeret langs kysten giver ruterne en vidunderlig udsigt på turen gennem den karakteristiske natur, som kendetegner øerne. Der bor ikke mange på øerne, og langt størstedelen af arealet er ubeboet. Du møder ikke mange på din tur rundt i de mere fjerne egne. Her er der masser af plads og fred til at tænke og nyde tilværelsen. 

Samtidig er der rig mulighed for at observere den skønne østemning, nyde et godt måltid mad på de hyggelige spisesteder eller tage del i sjove fælles aktiviteter med familien eller venner. 

Kast dig ud i Kystlandet og Kystlandet giver igen

Foto:Destination Kystlandet

Kaninoen - den populære vandrerute rundt om Endelave

Endelave er kendt som de vilde kaniners ø. Derfor er det også helt naturligt, at øens vandrerute er navngivet efter de tusindvis af nuttede behårede dyr, der hersker i landskabet. Ruten følger kysten rundt på en 21 kilometer lang tur, der også slår et smut forbi den idylliske by ved øens hjerte. Undervejs kommer du gennem vildtreservater og fredet natur med strandeng, krat, hede og skov. 

Kysten ved Endelave
Foto: Destination Kystlandet
Vild Kanin på Endelave
Foto: Destination Kystlandet
Geder græsser ved sti på Endelave

Kaninoen - Endelave rundt (21 km)

Foto: Melissa Villumsen

Er 21 kilometer i overkanten? Heldigvis har Endelave også kortere skiltede ruter. Mini-Kaninoen er 12 kilometer lang, mens du også kan gå den røde kaninrute på 3 kilometer. Her kan alle være med.

Tunø - Til fods rundt om den bilfri ø

Bedårende Tunø har ligeledes en vandrerute, som går hele vejen rundt om øen langs kysten. Grundet øens begrænsede størrelse er turen kun 8 kilometer lang, men hvilke 8 kilometer! En stor del af turen går på toppen af høje skrænter på græsstier med en ubeskrivelig udsigt over havet. Og mange steder er der desuden god mulighed for at bade ved de fine strande, der omgiver Tunø. Sørg også for at gå en tur gennem byen på gaderne inde i land og mærk den ganske charmerende stemning, der kendetegner øen uden biler. 

Den høje skrænt ved Sønderklint på Tunø
Foto: Melissa Villumsen
Tunø i Det Østjyske Øhav set fra luften
Foto: Jan Kejser

Kystlandet har lavet en skattejagt på Tunø for børn og barnlige sjæle. Gå turen rundt om øen og svar på spørgsmål undervejs.

Kvinde vandrer ved Nørreklint på Tunø

Vandreruten Tunø Rundt (8 km)

Foto: Melissa Villumsen

Hjarnø - lettilgængelige øoplevelser

Hjarnø ligger kun fem minutters sejlads fra fastlandet i Horsens Fjord. Det er let at komme hertil fra færgehavnen i Snaptun, og der er et godt potentiale for vandreture i de rolige omgivelser. Der er ikke en egentlig vandrerute på øen, men det er muligt at gå langs kysten på sydsiden, og gennem byen tilbage til havnen. 

Vej på Hjarnø
Foto: Destination Kystlandet
Kalvestenene på Hjarnø
Foto: Destination Kystlandet
Solnedgang på mark ved Hjarnø

Vandretur på Hjarnø (7 km)

Foto: Melissa Villumsen

Følg ruterne på digitalt kort

Alle turforslagene kan ses på vores digitale kort. Åben kortet på din smartphone og følg ruterne i naturen via gps. Zoom ind og se kortet udfolde sig.