Gå til indhold

Børnevenlige vandreture

Foto: Destination Kystlandet

Det er så skønt at vandre! Men når du har to små guldklumper, som hurtigt mister tålmodigheden og hellere vil sidde hjemme ved tablet'en, så kan det være udfordrende at få tid og plads til vandreturen i det daglige. Vi guider til trygge, sjove, børnevenlige vandreoplevelser i Kystland

På gåtur med hele familien 

En fælles vandretur kan være skøn kvalitetstid for både børn og voksne, hvor I virkelig kommer hinanden ved. Men mon ikke de fleste forældre kan nikke genkendende til, at der kan være visse udfordringer forbundet med at have familiens yngste med på slæb? Det er ikke altid, at traveturen lige står først på børnenes agenda. I en travl hverdag prioriterer man tid med børnene - og hvordan Søren skal man så nå sine 10.000 daglige skridt, hvis poderne ikke vil med?  

Børn kan sagtens motiveres til at vandre. Det må bare ikke blive kedeligt undervejs på turen. En god historie som salgsargument, plads til leg og læring og en god belønning - sammen med trygge rammer, er det opskriften på en skøn vandreoplevelse for hele familien. 

Familie går rundt i Staksrode skov
Foto: Destination Kystlandet
Familie går i naturen
Foto: Destination Kystlandet

Få en medalje som belønning

Spredt rundt i Kystlandets område kan du finde mange spændende skatte. Tag børnene med på skattejagt og kombiner vandring med læring, når I begiver jer rundt og svarer på spørgsmål om de steder I kommer forbi. Har I mon alle de rigtige svar? Så venter en medalje på jer som bevis på jeres bedrift. 

Skattejagt er en skøn aktivitet for hele familien. Skal I have alle fire medaljer?

Tip: Hent appen Natureventyr

Drag på børnevenligt eventyr i Kystlandets natur med appen Natureventyr. Her kan I kombinere naturoplevelsen med oplæsning af stedsspecifikke fortællinger. 

I Kystlandets område kan I tage på eventyr i Nørrestrand ved Horsens, i Horsens Centrum og ved Ring Sø i Brædstrup. 

Du kan deltage i et splinternyt Natureventyr ved Bygholm Bakker ved Horsens. Tag del i Vitas Vilde Eventyr omkring Ulvedalen. Du kan få et gratis aktivitetshæfte i Netto på Rosenkrantzvej, når du har gennemført eventyret.

5 børnevenlige vandreture

På en børnevenlig vandrerute er der ingen trafik samt mulighed for leg, læring og fri udfoldelse. Samtidig er den ikke længere end at de små ben kan holde til turen. 

Liste
Kort

Bliv klogere på solsystemet (4 km)

På Planetstien kan I lære mere om alle solsystemets planeter, samtidig med at I nyder den smukke udsigt over Horsens Fjord. Stien går fra Horsens til Boller, hvor der er en mole, en skov og et slot. I den flotte blomsterpark kan I se et 1000 år gammelt træ og beundre skildpadderne i søen. 

Læs mere

Spot nuttede kaniner på Endelave (fra 3 km)

Endelave er de vilde kaniners ø. Øens officielle vandrerute hedder Kaninoen. Her er der gode muligheder for at se øens mest populære (og behårede) beboere hoppe omkring. De lever her nemlig i tusindtal. Der er fire kaninruter på øen af forskellige distancer, så alle kan være med. 

Læs mere
Børn leger på vippebræt
Foto: Destination Kystlandet

1-2-3-4.... 1000 meter!

I Horsens kan I besøge et vaskeægte fængsel og gå turen rundt om den flotte bygning i Fængselsparken. Turen skulle være præcis 1000 meter lang - deraf navnet 1000-meterstien. Men I må gerne tælle efter om det nu også kan passe. Ellers kan vi jo omdøbe den til 1001-meterstien. Ved stien er der en fin fængselslegeplads og gode muligheder for at nyde en frokost i det grønne. Og hvorfor ikke besøge Fængselsmuseet, når nu I er her?

Læs mere

Leg, at du er en rigtig bjørn

I Odder er der flere skove, der egner sig godt til korte vandreture. I en af dem har engang været zoologisk have. På en skøn gåtur i Rathlousdal Skov kan I være heldige at finde Bjørnegrotten, som er et levn fra den tid. Børn elsker at lege i grotten. Hvor højt kan du brøle?

Læs mere
Dreng leger pirat ved borgruinen Stagsevold i Staksrode Skov
Foto: Chaline Engelhardt

... eller leg, at du er en pirat!

En af Danmarks smukkeste skove finder du ned til ned til Vejle Fjord. I Staksrode Skov, der er kendt for sine stejle skrænter ned mod havet, kan I støde på den gamle borgruin Stagsevold, som ifølge gamle sagn var hjemsted for pirater. I skoven er der flere skiltede ruter. Den gule rute fører til Stagsevold og er 2,4 kilometer lang. Vær obs på at turen ikke er egnet for barnevogn. Inden i tager hjem bør I også tage turen ned for foden af de høje skrænter. Her på Stenhøj Strand er der gode muligheder for at finde fossiler. 

Læs mere

Tag snacks med på turen - så er børnene glade.

En trold sidder ved en bro i Eventyrskoven nær Odder

Gå tur blandt trolde og hekse

Foto: Destination Kystlandet
En brun og hvid alpaca

Gå tur med en alpaca

Foto: Myllerup Østergård

I parken med de mindste

Om du medbringer barnevognen eller små søde tumlinger, som lige har lært at gå er Kystlandets parker en hyggelig mulighed for at få lidt frisk luft og røde kinder. 

Liste
Kort
Børn leger ved sø i Bygholm Park
Foto: Scandic Bygholm Park

Bygholm Park

Skøn bynær park i Horsens med flere søer og masser af søde ænder. Her er der en stor legeplads for børn i alle aldre og gode muligheder fo at sidde og nyde en stille stund. Der er mange stier rundt i den store smukke herregårdsparkpark og et "lille bjerg" som kan bestiges. 

Læs mere
Folkeparken i Brædstrup
Foto: Per Algreen

Folkeparken i Brædstrup

Hyggelig park i hjertet af Brædstrup med masser af legeredskaber og fine stier. Parken ligger lige ved byens flotte nye torv, Ring Skov og den asfalterede sti mellem Horsens og Silkeborg, så der er god mulighed for at kombinere turen i parken med andre naturoplevelser eller måske en kop kaffe og en kold sodavand i solen. 

Pige kravler i net på legepladsen i Bygholm Park
Foto: Destination Kystlandet

Lunden

Horsens' gamle park Caroline Amalie Lund eller 'Lunden' som den kaldes i folkemunde, er mest kendt for sine to museer og sommerkoncerter, men her er også en fin indhegnet legeplads, hvor børnene frit kan tumle. Kig også forbi friluftsscenen, hvor børnene kan lege stjerner og optræde, mens mor og far sidder på tilskuerpladserne og lytter med. 

To er på tur ved Palsgaard Slotspark
Foto: Destination Kystlandet

Palsgaard Slotspark

Midt mellem Horsens og Juelsminde ligger en af landets største og smukkeste slotsparker. Her er der masser af fred og ro til en stille tur med barnevognen. Imens kan mor og far beundre slottet, de mange flotte bygninger, skulpturer og et imponerende antal træsorter fra hele verden. 

Rhododendronbuske i parken ved Hotel Vejlefjord
Foto: Hotel Vejlefjord

Kurvejene ved Hotel Vejlefjord

Hotel Vejlefjord er mest kendt for skønne wellness-oplevelser, men her er også en fantastisk flot park, som er offentligt tilgængelig. Gå turen op ad den snoede sneglebakke, dyp tæerne ved stranden og tag turen op i fyrtårnet. Her vil i støde på mange finurligheder, citater og gode muligheder for at nyde sin frokost i de eventyrlige omgivelser. Ved hotellet kan I bestille en picnickurv og nyde en frokost i det grønne. 

Mere aktiv ferie

På vandretur på Sukkertoppen
Vandring
Kano på Gudenåen
Aktiv i Kystlandet
Cykelskilt i Boller Skov
Cykelruter i Østjylland
På vandretur i Boller Skov
Vandreture i Kystlandets skove

#kystlandet: