Gå til indhold
©  Foto:

Tanggården - Tangsafari

Dyk ned i en verden af tang på dette videns- og formidlingscenter på Endelave. Køb spændende produkter og smag den lækre mad i restauranten – alt sammen med tang som en bærende ingrediens. Og drag med på eventyr på den populære tangsafari i Kattegat.

Bliv klogere på havets grøntsag

Tanggården er et videns-, formidlingscenter for tang samt et akademi for læring om tang, miljø, bæredygtighed og klima. Tang er en miljøvenlig ressource, der kan høstes uden at udlede CO2. Tang har mange kvaliteter og kan bruges som en sund og smagfuld ingrediens i madlavningen, men også i et væld af andre varer til dagligdagsbrug. Derfor har mange fået øjnene op for dets potentiale som et markant element i fremtidens produktion.

På den østlige del af Endelave kan du besøge tanggården, hvor du kan se, smage, høre og lære om tangens forunderlige verden.

 

Køb spændende produkter med tang

Tanggården ejes og drives af Nordisk Tang og i gårdens butik kan du vælge mellem et godt udvalg af virksomhedens produkter. Deres populære tangpesto fås i flere varianter. Du kan også imponere vennerne med tangøl, tangrom eller tangakvavit. Eller hvad med en unik tangsennep? Mulighederne er mange.

Foruden Nordisks Tangs produkter, sælges også andre produkter med tang – og det er ikke kun fødevarer. Du kan eksempelvis finde kosmetik i butikken, og tang er også et særdeles holdbart materiale, der kan benyttes i tøjproduktion.

 

Sæt tænderne i tang

I forbindelse med butikken ligger en café, hvor du kan slappe af med hjemmebagt brød og kage med tang.

Derudover er der også en pop up restaurant baseret på spændende retter med tang som smagsingrediens.

 

Tag med på tangsafari

Tang har optimale vilkår i Danmark, hvor det vokser overalt ved kysterne. Ikke mindst ved Endelave og resten af det østjyske øhav. Nordisk Tang arrangerer jævnligt tangsafari ved kysten, hvor du kan lære at høste tang og får din egen tang med til hjemmebrug.

Turen inkluderer tre timers tangsafari, smagsprøver og besøg på Tanggården med mulighed for at købe produkter med hjem.

På dette link kan du kan få overblik over kommende datoer og booke plads til tangsafari.

 

For virksomheder og grupper

Virksomheder og grupper kan kontakte Tanggården for at aftale tangsafari eller andre events. Ved Tanggården ligger en foredrags- og eventsal med god plads. Det er muligt at leje lokalerne eller arrangere præsentation om tang, smagsprøver eller spisning.

Kontakt Tanggården på +45 50 40 94 70 og forhør jer om muligheden.

 

Om Endelave

Tanggården ligger på den skønne ferieø Endelave, der byder på smuk natur og charmerende østemning. Drag ud på den populære vandrerute Kaninoen og spot øens kendetegn, de vilde kaniner. Her kan du kan finde meget mere inspiration til dit besøg på Endelave.

 

#kystlandet: