©  Foto:

Sønderby Strand

I As Vig Bugt ved den jyske østkyst ligger denne badestrand ved sommerhusområdet Sønderby. Stranden har rigtig godt badevand, men begrænsede faciliteter. Stranden er sjældent fyldt med badegæster og er et fredeligt alternativ til bugtens øvrige strande.

Dejlig badestrand på Juelsmindehalvøen

Den smukke bugt As Vig ud til Kattegat er et populært sommerhusområde med flere kilometers sammenhængende strand og gode badeforhold. Strandene ligger som perler på en snor. Sønderby er den nordligste af bugtens strande, og herfra har du en flot udsigt over bugten og As Hoved. Stranden har, som resten af bugten, sandbund med begrænsede sten. Den er cirka 5-10 meter bred, og bagved ligger et mindre opholdsareal med græs og borde/bænkesæt. Der er ingen offentlige toiletter eller kommercielle faciliteter som iskiosk ved Sønderby, men der er dog basale faciliteter som en badebro, som er tilgængelig om sommeren, redningsvest og skraldespande.

Sønderby Strand har ikke badeflag, men der bliver løbende taget badevandsprøver, som konsistent scorer højt og er klassificeret som ’udmærket’, hvilket er den højeste certificering som badevand kan have. Skulle badevandet mod forventning være forurenet og uegnet til badning, vil dette fremgå på stranden.

Stranden ligger for enden af Niels Rasmussens Vej. Vær opmærksom på, at der ikke er en offentlig parkeringsplads, men kun privat parkering.

 

Besøg Sønderby på en vandretur

Sønderby Strand ligger på den populære vandrerute Kyststien Snaptun-Juelsminde, som forbinder de to havnebyer. På Kyststien går du på stranden hele vejen gennem As Vig Bugt.

Måske har du ikke lyst til at gå Kyststiens 22,5 kilometer, men vi anbefaler at gå en tur, når du alligevel er på stranden. Den bugtede strand egner sig godt til vandring og er en visuel nydelse. Følger du stranden 1,5 kilometer mod syd kommer du til As Vig Strand. Her kan du dreje ind i land og komme til områdets nærmeste indkøbsmulighed – en købmandsbutik 2 kilometer fra Sønderby Strand. Fortsætter du mod syd kommer du til den flotte skovklædte halvø As Hoved.

300 meter syd for Sønderby Strand kommer du til en skov, som også egner sig fint til korte gåture. Bag skoven ligger sommerhusområdet Pøt Strandby.

 

Flere strande ved Juelsmindehalvøen

På denne side kan du få overblik over strande ved Juelsmindehalvøen og resten af Kystlandet på den jyske østkyst.