©  Foto:

Juelsminde Havturisme

Ved havnen i Juelsminde holder turbåden Gaia til. Her tilbyder Skipper Clausen, at du kan tage med på tursejlads og opleve Juelsminde fra vandsiden, tage på sælsafari ved Endelave eller på tur til den nordfynske by Bogense. I har også mulighed for at booke hele båden til en privat familie- eller firmatur.

Oplev den jyske østkyst til havs

Juelsminde har stolte maritime traditioner som gammel færge- og fiskerihavn. I dag er den blandt Danmarks største og mest stemningsfulde lystbådehavne. Nu får du også mulighed for at opleve dette skønne område med havn, skov, og flotte sandstrande fra vandsiden. 

Ved bro 12 ved stormolen ligger turbåden Gaia. Du har mulighed for at melde dig til skemalagte ture eller at booke båden selv til en hyggelig dag med vennerne eller familien.

 

På sælsafari og øtur

I sommerperioden har Juelsminde Havturisme faste skemalagte ture som du har mulighed for at tilmelde dig.

Kort tur på vandet ved Juelsminde: På en 1½ time lang tur sejler I langs kysten og hører fortællingen om Fregatten Jylland, som lå opankret ved Juelsminde. Derfra sejler I til As Hoved eller Bjørnsknude afhængig af vind og vejr.

Dagstur til Endelave med sælsafari: Hver uge kan du komme med på en heldagstur til Endelave. I sejler forbi As Hoved og ud til sælkolonien Møllegrund. Derefter går I i land på Endelave, hvor I har tre timer til at hygge og opleve de vilde kaniners ø inden turen går tilbage til Juelsminde.

Dagstur til Bogense: I gamle dage var der færgeforbindelse mellem Juelsminde og Bogense på Nordfyn. Gaia giver dig muligheden for at besøge den hyggelige nordfynske havneby på en dagstur, hvor I får tre timer til at udforske byen.

Gourmet O A Haw: Kunne I tænke jer at kombinere oplevelsen på havet med en lækker madoplevelse? På denne tur sejler I ud i Sandbjerg Vig bugt, hvor I nyder en lækker fiske- og skaldyrsplatte fra NIOR Bistro og får fortællingen om Fregatten Jylland.

 

Book jeres egen tur

I har mulighed for at leje båden for jer selv og tage på tur med Skipper Clausen. Hvor går turen hen? Det bestemmer I helt selv. I kan for eksempel tage til Snaptun og Hjarnø eller Endelave. Der er stor fleksibilitet og I har også mulighed for at bestille mad til turen fra NIOR Bistro. 

Juelsminde Havturisme tilbyder desuden alt fra fisketure til askespredning. Kontakt Carsten Clausen på telefon eller mail og hør om mulighederne.

 

Om Juelsminde Havturisme

Carsten Clausen er indehaver af Juelsminde Havturisme og skipper på turene. Som tidligere indehaver af Juelsminde Fisk, havnefoged og nuværende formand for Juelsminde Havnemuseum, har han en kæmpe viden om det maritime Juelsminde som han glædeligt deler ud af på turene.

Båden Gaia er godkendt til 12 passagerer. Den er indrettet med god komfort med toilet og et overdækket agterdæk, så det er muligt at sidde i tørvejr, hvis der skulle komme en byge.

 

Når du alligevel er i Juelsminde...

Du kan få meget mere inspiration til oplevelser i Juelsminde på denne side.